VEČER ZA PAMĆENJE

21.10.2018. Proslava pedesete godišnjice djelovanja Gradskog kazališta Jastrebarsko, održana u petak 19. listopada, bila je prepuna emocija

Jaskanci, svih generacija, okupili su se na jednom mjestu, u prekrasno uređenom dvorištu Centra za kulturu, kako bi pokazali što im sve znači jaskansko kazalište.

Velik dio nazočnih svoje je osjećaje i sjećanja iznio u videomonografiji kojom je prikazano polustoljetno djelovanje kazališta u Jaski. Sažetim riječima, kazalište je redom opisivano kao obitelj, dom, prijateljstvo i prije svega ljubav. Odnosno, kazalište koje znači život u posvemašnjoj punini te riječi, život koji čine sretni trenuci, kao i oni gorki, krasne uspomene na pustolovine ispred i iza kulisa, tužna sjećanja na one koji više nisu s nama, ali i odlučnost da se u svakom novom danu pronađe snaga za daljnje stvaranje, ususret novom desetljeću u kojem jaskansko kazalište živi sa svojim gradom. 

Sve su te priče pokazale kako bez obzira na tijek vremena, jaskansko kazalište ostaje u srcima svih koje dotakne. U svom govoru, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko Velimir Kokot, naglasio je kako i drugi gradovi imaju svoja kazališta. No, kad je u pitanju naše kazalište, prva pomisao nije vezana uz neku zgradu, nego ljude koji ga čine, žrtvuju svoje vrijeme i ulažu veliki trud zbog ljubavi prema kazalištu. I tako već pedeset godina. 

Obljetnicu Gradskog kazališta Jastrebarsko osmislili su i provodili članovi kazališta koje je pljeskom za njihov trud dugotrajnim pljeskom nagradio velik broj naših sugrađana: članova i prijatelja kazališta, a posebno emotivne govore imali su gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, ujedno i najdugovječniji predsjednik jaskanskog kazališta, te Nadica Žužak, zamjenica župana Zagrebačke županije. Gradonačelnik Zvonimir Novosel ovom prilikom je objavio kako će Gradsko kazalište Jastrebarsko biti ovogodišnji gradski laureat. Naime, odlukom Gradskog vijeća, kazalištu će povodom Dana grada biti dodijeljena nagrada Grada Jastrebarskog.

Gradsko kazalište Jastrebarsko ovom je proslavom zakoračilo prvi korak ususret svom stotom rođendanu. Uz projekte kao što su festival „Život i smijeh“, stipendiranje jaskanskih učenika te posebice organizacija besplatne škole glume za mlade, bez straha se može očekivati kako će neke nove generacije zaljubljenika u kazalište koje život znači, našem gradu donijeti još mnogo radosti i smijeha. Na taj će način bez sumnje i buduće generacije kazalištaraca, kao i one prije njih nastaviti doprinositi stvaranju kulturne povijesti i baštine našega grada.

GKJ

TAGOVI | Gradsko kazalište Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!