Velika oštećenja na crkvi u Svetoj Jani

31.12.2020. Načelnik gradskog stožera Civilne zaštite, Stipe Bučar, jučer je sa statičarima obišao objekte oštećene u potresu u našem gradu, među kojima je i crkva sv. Ane u Gorici Svetojanskoj


Veliki broj stambenih objekata na području našega grada pretrpio je oštećenja u potresu koji je prije dva dana pogodio Banovinu. Srećom u našem gradu nema većih šteta. Stradali su dimnjaci koji su načinili štetu na krovištima kuća. Jaskanski vatrogasci odmah su izašli na teren i saniraju oštećenja. Veliku pomoć imaju u tvrtki "Dizalice Banković" koja je svoja vozila za ovakve slučajeve stavila odmah na raspolaganje. Brzu reakciju vatrogasaca i tvrtke "Dizalice Banković" pohvalio je i zahvalio im načelnik Stožera Stipe Bučar, kojeg smo zatekli u Svetoj Jani. Zajedno sa župnikom Josipom Gonanom i statičarem obišao je i razgledao oštećenja na zidovima crkve sv. Ane. Crkva je i inače ugrožena jer se nalazi na potencijalnom klizištu, a sada je dodatno pogođena potresom.

Župna crkva sv. Ane u Gorici Svetojanskoj sagrađena je krajem 17. stoljeća, a obnovljena nakon potresa u drugoj polovini 19. stoljeća. Sadašnja oštećenja ponovno zahtijevaju obnovu. O tome kako će se u narednom vremenu koristiti prostor crkve odlučit će statičari.

I.K.

TAGOVI | Stipe Bučar | Sveta Jana

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!