Veliki uspjeh jaskanskih balerina

31.05.2017. Na prestižnom međunarodnom natjecanju "ESDU World Dance Masters" koje se već 10 godina održava u Poreču balerine Baletnog studija Jastrebarsko osvojile su prvo i četvrto mjesto


Baletni studio Jastrebarsko niže uspjehe te su njihove točke i ove godine nagrađene na natjecanju ESDU Croatia Open 2017 u Zagrebu, što je jaskanskim balerinama omogućilo i sudjelovanje na ESDU World Dance Masters, pretižnom međunarodnom natjecanju koje se održava već deset godina u istarskom gradu u Poreču. Studio uspješno sudjeluje na tom natjecanju još od 2009. godine, a ovaj su put balerine osvojile su prvo i četvrto mjesto. Na uspjehe svojih balerina veoma je ponosna voditeljica Baletnog studija Jastrebarsko, baletna pedagoginja i koreografkinja Svetlana Lukić:

"Na svjetskom natjecanju bila je ogromna konkurencija, jer to natjecanje iz godine u godinu raste, i to ne samo brojčano nego i izvedbeno i tehnički, odnosno u cjelokupnoj kvaliteti. Na World Dance Star 2017 sudjelovalo je oko sedam tisuća plesača iz čak 55 različitih država." Najstarije polaznice Baletnog studija natjecale su se u dvije kategorije. U kategoriji balet (seniori) osvojile su prvo mjesto, koreografijom „Seguedilla“ iz baleta Don Quijote. U kategoriji contemporary lyrical sa koreografijom „Fado-Kuća bez prozora“ zauzele su četvrto mjesto.
"Moram napomenuti da su balerine dale sve od sebe i da smo se zadovoljni vratili iz Poreča, jer je velika čast i sudjelovati, a pogotovo i kada uspijete osvojiti neku od nagrada. Dostojno smo predstavljali naš studio i Grad Jastrebarsko," zaključje Svetlana.

ESDU World Dance Masters nije samo jedno veliko natjecanje, već je ono i jedno veliko plesačko, umjetničko i multikulturalno događanje, na kojem se spajaju plesači raznih dobi, plesnih stilova i životnih pozadina da bi podijelili svoju ljubav prema plesu i pritom jedni od drugih ponešto i naučili.
"Ove je godine bila jubilarna, deseta godina od osnutka ESDU World Dance Masters natjecanja i cijelo događanje je bilo veće nego ikad prije. Organizatori su nam ovog puta na svečanom otvorenju, uz raznovrsni program u kojem su sudjelovali i suci, sve redom vrsni plesači i umjetnici, priuštili i prekrasan obljetnički vatromet nad morem. Nadalje, kao i svake godine, balerine našeg studija i svi ostali plesači imali su mogućnost pohađanja kvalitetnih i korisnih seminara koje su vodili vrhunski plesači. Divan je osjećaj kada se na jednom mjestu nadje toliko plesača raznih stilova, koji teže istom cilju, a to je uživati u plesu,"kaže Svetlana. Međutim, baletna sezona u Jastrebarskom još nije završila.

"Ovim putem čestitam svima nagrađenima i nadamo se uspješnim oglednim satovima koji nas očekuju, kao i nastupu na TREPS festivalu koji se održava 17. i 18. lipnja u Zagrebua gdje se naš studio natječe sa čak 5 koreografija," rekla je Svetlana Lukić i istaknula kako je ovo jedna od najuspješnijih i najdinamičnijih sezona za balet u Jaski. Nakon TREPSA balerine čeka zasluženi odmor, do nekih sljedećih uspjeha.
M.B.

TAGOVI | Baletni studio Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!