Veliki uspjeh KUD-a Lipa iz Slavetića

30.10.2018. Na 25. susretu hrvatskih folklornih ansambala održanom u Sisku, KUD Lipa iz Slavetića osvojio je prvo mjesto u kategoriji izvornog folklora

KUD „Lipa“ Slavetić je  u subotu 28.10.2018. u Sisku nastupio na 25.susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina koji se održavaju u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Ovo je bilo predstavljanje najboljih izvornih skupina iz svake županije, a KUD „Lipa“ je kao predstavnik Zagrebačke županije osvojio 1.mjesto, pa se tako može pohvaliti da je u kategoriji izvornog folklora najbolja skupina u Republici Hrvatskoj 2018. godine. 

Tajnik Hrvatskog sabora kulture gospodin Dražen Jelavić u uvodnom govoru naglasio je kako je veliki uspjeh za folklorne skupine već dolazak na ovaj susret jer je kroz županijske smotre na kojima su ova društva bila najbolja ukupno sudjelovalo 6100 folkloraša u 182 skupine. Kad se uzme u obzir da je dvadesetak članova slavetićkog KUD-a uz vodstvo Marija Kambića najbolje među tih 6100 folkloraša svakako može ispunjavati ponosom ne samo slavetićki, nego i cijeli jaskanski kraj ali i Zagrebačku županiju.
A.S.

TAGOVI | KUD Lipa Slavetić

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!