Veliki uspjeh Svetojanskih mažoretkinja

05.09.2019. Protekli vikend održano je 21. Europsko prvenstvo mažoretkinja u francuskom Agenu na kojem su naše mažoretkinje osvojile sedam medalja

 Svojim natupom na Državnom prvenstvu u travnju ove godine Svetojanske mažoretkinje izborile su plasman u Francusku sa sva tri sastava i svih 6 neformacija. Na natjecanju je nastupilo ukupno 166 neformacija te 70 formacija, odnosno više od 2000 mažoretkinja iz raznih zemalja Europe. U ovako jakoj  konkurenciji Svetojanske mažoretkinje su postigle odlične rezultate i u Jasku se vratile s čak 7 medalja. 

Seniorke su osvojile 2. mjesto i postale viceprvakinje Europe u najtežoj kategoriji seniorke štap. Viceprvakinje su postale i kadetkinje te tako ostvarile najbolji plasman kadetkinja Svetojanskih mažoretkinja od njihovog osnivanja. Juniorski sastav plasirao se na odlično 3. mjesto i u Jasku donio broncu.

I neformacije su potvrdile i opravdale odlične rezultate s Državnog prvenstva te postigle ove rezultate:
Solo juniorka Dalia Belan 1. mjesto
Duo seniorke Leona Jerčinović i Aleta Jurkovac 1. mjesto
Solo seniorka Isabelle Amanda Cvitanović 1. mjesto
Duo kadetkinje Josipa Gregorić i Dea Miklavec 2. mjesto
Duo juniorke Laura Bošnjak i Nika Novosel 5. mjesto
Duo juniorke Loren Stunja i Laura Tkalčić 6. mjesto

Naše mažoretkinje posebno zahvaljuju Zagrebačkoj županiji, Gradu Jastrebarskom, Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Sportskoj zajednici grada Jastrebarskog, kao i brojnim sponzorima i tvrtkama s područja grada koji su im omogućili odlazak na ovo prvenstvo.

-Hvala svima koji su nas bodrili u Francuskoj i navijačima koji su nas pratili iz Hrvatske. Hvala i onima koji se vesele svakom našem novom uspjehu, svima na čestitkama te dočeku koji ste nam pripremili po povratku, rekle su nam naše mažoretkinje.
Nakon ovako uspješnog Europskog prvenstva Svetojanske mažoretkinje kreću u novu sezonu. Prvi na rasporedu su upisi 14. i 21.9. u 17h kod Osnovne škole, o čemu će još obavijestiti sve zainteresirane na svojoj Facebook stranici i Instagram profilu. Zatim slijede novi nastupi, nove aktivnosti i novi uspjesi.

SM

TAGOVI | Svetojanske mažoretkinje

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!