Vijenac i svijeće u povodu blagdana Svih svetih

29.10.2020. Zbog situacije s koronavirusom gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici, Domagoj Šlat i Stipe Bučar, ove su godine uoči blagdana Svih svetih posjetili samo gradsko groblje u Jastrebarskom i položili vijenac i zapalili svijeće kod križa za sve preminula naše sugrađane


Prijašnjih godina gradonačelnik je sa svojim suradnicima uoči blagdana Svih svetih obišao sva groblja na području našega grada, te groblje u Draganiću, kako bi odao počast svima onima koji više nisu s nama, kao i hrvatskim braniteljima. Ove godine posjetio je samo gradsko groblje u Jastrebarskom, a na svim ostalim grobljima cvijeće su položili i upalili svijeće djelatnici gradske tvrtke Groblja Jastrebarsko.
Prilikom posjeta groblju u Jastrebarskom gradonačelnik i njegovi zamjenici, te direktor Groblja Jastrebarsko položili su vijenac i zapalili svijeće kod centralnog križa, a kratku molitvu održao je kapelan župe sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom vlč. Matej Petrić.

Gradonačelnik Novosel ovom je prilikom uputio molbu građanima koji će ovih dana, te na sam blagdan Svih svetih posjećivati grobove svojih najdražih da se pridržavaju epidemioloških mjera i drže razmak prilikom obilaska grobova. Groblja će u subotu, nedjelju i ponedjeljak obilaziti i komunalni redari koji će upozoravati one građane koji se ne pridržavaju epidemioloških mjera.
Direktor gradske tvrtke Groblja Jastrebarsko Adamo Vuksan rekao nam je da će sveta misa na blagdan Svih svetih zbog epidemioloških mjesra umjesto u kapelici sv. Mihovila biti održana na otvorenom ispred mrtvačnice na jaskanskom gradskom groblju u 16 sati.

I za kraj samo da podsjetimo, djelatnici gradske tvrtke Groblja Jastrebarsko vode brigu o dvanaest mjesnih groblja (Cvetković, Domagović, Volavje, Petrovina, Sveta Jana, Plešivica, Desinec, Stankovo, Pavlovčani, Slavetić, Gornja Kupčina, Dragovanščak) te o gradskom groblju Jastrebarsko, a uoči blagdana Svih svetih, sva jaskanska groblja i počivališta naših najmilijih primjereno su uređena.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!