Vinogradar brani Rubinića

10.03.2018. Bez Ivana Rubinića NK Vinogradar može staviti ključ u bravu, poruka je s konferencije za novinare održane protekli četvrtak u prostorijama kluba u Mladini

I dok se sve ovo vrijeme Ivan Rubinić nije javno oglasio ni jednom riječju, u NK Vinogradaru održali su prošli četvrtak već drugu konferenciju za novinare kako bi iznijeli svoj stav vezan uz spor Grada Jastrebarskog i Ivana Rubinića kao privatne osobe. Naime, krajem prošle godine Rubinić je zatražio od Grada Jastrebarskog da mu nakon izgradnje objekata u Sportskom centru Mladina koji koristi NK Vinogradar, prizna vlasništvo nad zemljištem na kojem su objekti izgrađeni. Budući da se radilo o zemljištu u vlasništvu Grada , gradonačelnik je ovaj zahtjev odbio, a Gradsko vijeće zemljište je dalo u vlasništvo gradske tvrtke Ceste Jastrebarsko, a na korištenje Sportskoj zajednici. Izravni povod ovakvoj odluci je zaštita gradskog zemljišta koje koristi NK Vinogradar od toga da ga ne preuzme privatna osoba.
U Vinogradaru su suprotnog mišljenja što su nedvojbeno još jednom na spomenutoj press konferenciji ponovili predsjednik kluba Miljenko Pavlaković i pravni zastupnik kluba Petar Milić.

-Glavni sponzor kluba je tvrtka "DIR", a Ivan Rubinić je kao investitor od 2000. godine, odlukom tadašnje skupštine dobio dopuštenje da pokrene gradnju objekata. Odlukom sadašnje skupštine priznato mu je to ulaganje, a klub je dobio na korištenje Sportski centar Mladina na 99 godina. Da nije bilo tih sredstava i Rubinićevog ulaganja u izgradnju objekata, Nogometni klub Vinogradar danas ne bi bio najuspješnija amaterska sportska momčad na području Jaske, ali i puno šire. Sredstva koja klub prima na godišnjoj razini iz Sportske zajednice nisu dostatna za funkcioniranje kluba, i zato bez pomoći Ivana Rubinića klub može staviti ključ u bravu, rekli su Pavlaković i Milić.
Budući da iz Grada Jastrebarskog nisu bili spremni na prodaju zemljišta niti darovanje, cijeli će spor imati sudski epilog iako je Rubinić povukao prvu tužbu. Naime, 2. ožujka podnio je novu radi utvrđivanja vlasništva građenjem na vrijednost zemljišta na kojem se nalaze objekti u Mladini.
Na kraju tiskovne konferencije predsjednik kluba Miljenko Pavlaković pozvao je gradonačelnika Novosela u ime svih članova NK Vinogradara da, ako ne želi prodati zemljište Rubiniću, neka ga pokloni NK Vinogradaru.
Iz Grada su već odgovorili, i u priopćenju za javnost kažu kako NK Vinogradar i Grad Jastrebarsko nemaju nikakvih otvorenih pitanja i Grad Jastrebarsko će i dalje financijski podržavati NK Vinogradar i omogućiti mu korištenje gradskog zemljišta bez naknade, kao što je to uostalom i bilo svih ovih godina. Gradonačelnik Novosel ponovno apelira na vodstvo NK Vinogradara da odnos između Ivana Rubinića i njegovog zahtjeva prema Gradu Jastrebarskom prepuste sudskom procesu, a da njima budu interesi kluba i sportski rezultat na prvom mjestu.
I.K.

TAGOVI | NK Vinogradar

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!