Vinska radionica-uvod u Dane vina

05.06.2018. U organizaciji Turističke zajednice i Grada Jastrebarskog jučer je uoči početka ovogodišnjih Dana vina održana Vinska radionica o rajnskom rizlingu

Radionica se održala u prigodno uređenom prostoru Žitnice u perivoju dvorca Erdödy, a cilj radionice je bio svim zainteresiranima prezentirati ponudu Rajnskog rizlinga plešivičkih vinara.

Radionicu je moderirao Ivo Kozarčanin, koji je sve prisutne upoznao sa zanimljivom poviješću ove sorte vina u svijetu (Njemačkoj, odnosno Burgundiji), a i kod nas.

Okupljenim Jaskancima, predstavnicima medija, ugostiteljima i prijateljima vina svoja su vina predstavili poznati plešivički vinari: Tomac, Šember, Korak, Jagunić, Kolarić, Kurtalj i Robert Braje. Kušalo se sedam vrsta Rajnskog rizlinga navedenih vinara uz popratne komentare, a radionica je za sve koji su se prijavili bila besplatna.


Nakon službenog dijela radionice, organizatori su 7 sudionika radionice sa ’najsretnijim brojevima’ nagradili bocom Rajnskog rizlinga.

Zaključak svih prisutnih je da su upravo ovakva događanja pravi način promocije, a sami vinari istaknuli su da bi se slična događanja trebala organizirati i s ostalim vrstama vina koja se proizvode na Plešivici.
Martina Lukić

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!