Više od 2,2 milijuna kuna za jaskanski sport u 2021. godini!

02.02.2021. Jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel potpisao je ugovor sa Sportskom zajednicom vrijedan milijun i 710 tisuća kuna, a dodatno je u Proračunu Grada osigurano još pola milijuna kuna za sufinanciranje izgradnje igrališta s umjetnom travom


Razlog za povećanjem i osiguravanjem dodatnih financijskih sredstava u Proračunu Grada Jastrebarskog su dosadašnji rezultati i kvaliteta rada Sportske zajednice i njenih projekata kojim će se dodatno doprinijeti razvoju sporta i stvaranju adekvatnih uvjeta sportaša u našem gradu. Kvalitetan rad prepoznat je, ne samo na lokalnoj, već i na nacionalnoj razini.

-Svjesni utjecaja trenutačne krize na sport, smatramo da je potreban još jači i odgovorniji angažman lokalne zajednice kako bi se sportašima i klubovima nadoknadilo sve što je kroz proteklu godinu dana izgubljeno. Ovim ulaganjem pokazujemo da je sport izuzetno važan segment našega društva“, poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel te nastavio: “I dalje pozivam na suradnju vodstvo Sportske zajednice Grada Jastrebarskog, uz poruku da će Grad uvijek podržati rad i kvalitetne projekte. Veselim se novim projektima i izazovima!“

Ove godine, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, u sklopu Nogometnog stadiona Marijan Bradvić Mara planira se izgradnja igrališta s umjetnom travom na glavnom terenu, za što je Grad Jastrebarsko u proračunu osigurao pola milijuna kuna. Također, završeno je projektiranje atletske staze s polivalentim igralištem i klizalištem kod Osnovne škole Ljubo Babić u sklopu kojeg bi bili i drugi sadržaji za sportske aktivnosti poput košarke i badmintona. Treba napomenuti kako će ove godine biti otplaćeno i drugo kombi vozilo, koje članice zajednice već skoro godinu dana besplatno koriste za svoje sportske aktivnosti i potrebe, a ovaj projekt vrijedan više od 400 tisuća kuna realiziran je u suradnji Grada, Sportske zajednice, Hrvatskog olimpijskog odbora te tvrtke Jamnica. U ovogodišnjem planu je i kupnja još jedne nove traktor kosilice koja će služiti za košnju i uređenje nogometnih igrališta, a dio sredstava uložit će se i u sportske objekte. U planu je i još jedan projekt, izgradnja odbojkaškog igrališta na pijesku kod Glazbene škole Jastrebarsko. Javne aktivnosti pak, koje Sportska zajednica planira nastaviti i provoditi u ovoj godini, nažalost, direktno ovise o situaciji sa koronavirusom. Ukoliko će biti dopušteno, nastavlja se sa programom besplatne korektivne gimnastike za osobe treće životne dobi, u planu je organizacija 2. Ljetne malonogometne lige zaposlenika, besplatno ljetno vježbanje na vanjskom vježbalištu pod vodstvom trenera i dr..

Sportsku zajednicu čine 32 sportske udruge u kojima se kroz velik broj različitih sportova natječe i trenira oko 1 100 sportaša. Važno je istaknuti da Zajednica 90 % sredstava dobivenih iz Proračuna Grada usmjerava na rad svojih članica, direktno (sufinanciranjem programa) ili indirektno (plaćanje dvorane, liječničkih pregleda, ulaganje u objekte).
-Prošla je godina bila jedna od najtežih u povijesti sporta, ali bez obzira na to uspjeli smo pripremiti nove projekte koje ćemo, nadam se, i uspješno realizirati. Tako su pred nama veliki projekti čijom ćemo realizacijom te dostupnošću novih sportskih sadržaja stvoriti kvalitetne uvjete našim sportašima i rekreativcima za treniranje, ali i potaknuti naše sugrađane, na bavljenje tjelesnom aktivnošću. Zahvaljujem gradonačelniku Zvonimiru Novoselu na podršci, članovima Upravnog i Nadzornog odbora, i naravno svim članicama i članovima Sportske zajednice na odličnoj suradnji“, poručio je predsjednik Sportske zajednice Domagoj Šlat.

GJ

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Sportska zajednica

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!