Više od 700 trkača dolazi na Žumberak trail

11.08.2018. Jučer je u Šumskom dvoru održana press konferencija za medije povodom održavanja međunarodne utrke, Žumberak trail 2018.

Organizator utrke Mladen Budinšćak, Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme je najavio program sportske manifestacije Žumberak trail. Međunarodna trail utrka koja ima tradiciju održavanja osam godina promijenila je ime utrke iz Jaskanski Vinski treking u Žumberak Trail 2018. Promjenom imena mijenja se i sam koncept utrke, koja postaje čisti trail i ima četiri dužine staze Light od 8km, Active od 15km, Challenger od 25km i Ultra od 50km. Ovogodišnja priredba će se održavati tri dana i počinje već u petak 17.08.2018. s prijavama. Start utrke je 18.08.2018. u 09:00h. na Poljanicama Plešivičkim, gdje će biti i cilj, a utrka će se odvijati po bregima plešivičko svetojanskog vinogorja, te Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje. Zadnji dan 19.08.2018., će se organizirati degustacija vina i domaćih proizvoda kod zainteresiranih domaćih opg-ova.
Višegodišnja izvrsna organizacija i trud organizatora su prepoznati, im se je ove godine pružila mogućnost organizirati utrku kao kvalifikacijsku utrku za Ultra Trail du Mont Blanc i utrka kojom se osvajaju svjetski bodovi u trail trčanju. Također, će ova manifestacija biti i jedna od utrka Hrvatskog trail i planinskog kupa. Ovime ova utrka postaje jedna od najprestižnijih utrka u ovom dijelu Europe te jedina u kontinentalnom dijelu Hrvatske sa ovakvim uvjetima i mogućnostima, čime se otvara europskoj i svjetskoj trkačkoj sceni.

Zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog Domagoj Šlat naglasio je kako ova sportsko-turistička manifestacija ima više ekonomskih koristi za naš kraj. Ova utrka se održava uz suglasnost Javne Ustanove Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje, a u sklopu nje naša udruga organizira i čišćenje planinarskih staza kojima se prolazi. Ovoj manifestaciji svake godine potporu daju Grad Jastrebarsko, Sportska zajednica grada Jastrebarsko i Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, a kao vrlo dobrog promotora grada i okolice prepoznali su je Turistička zajednica grada Jastrebarsko i Turistička zajednica Zagrebačke županije.
Ova manifestacija je prilika jaskanskom turizmu da upotpuni svoju postojeću turističku ponudu te se na taj način stvara kvalitetan miks turističkih proizvoda Jastrebarskog kao same turističke destinacije. Žumberak trail je odličan kako sportski tako i turistički produkt što dokazuje da ima više od 700 prijavljenih natjecatelja iz više od 12 država. Naglašavamo kako su svi smještajni kapaciteti u Jastrebarskom popunjeni u vrijeme održavanja manifestacije te da se traži smještajna jedinica više. Također, ova manifestacija i predstavlja mogućost ponovnog dolaska u ovu nedotaknutu prirodu kao i sudjelovanje na jednoj od budućih ovakvih manifestacija. Važno je spomenuti kako ova manifestacija ima velike marketinške aktivnosti od promocije samog Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje kao i destinacije Jastrebarsko.

Petra Masnec,
TZG Jastrebarskog

TAGOVI | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!