Vjernici proslavili blagdan Preobraženja Gospodnjeg

07.08.2015. U povodu blagdana Preobraženja Gospodnjeg u grkokatoličkoj crkvi u Jastrebarskom održano je sinoć liturgijsko slavlje koje je predvodio biskup Nikola Kekić

Vjernici u našem gradu proslavili su jučer blagdan Preobraženja Gospodinovog u novoj grkokatoličkoj crkvi u Radničkoj ulici u Jastrebarskom. Uz brojne svećenike grčkog i rimskog obreda Svetu liturgiju predvodio je grkokatolički biskup Nilola Kekić, a nadahnutu propovijed održao je velečasni Gojko Kovačić.

Preobraženje Gospodnje dogodilo se na brdu Tabor gdje se Isus Krist pred apostolima Petrom, Jakovom i Ivanom preobrazio i pokazao dio svoga božansta, a njemu uz bokove stajali su Mojsije i Ilija. Brdo Tabor gdje se Preobraženje dogodilo predstavlja naporan uspon koji je potrebno uložiti u svoj život da bi se moglo pristupiti pred lice Božje, jer uspinjati se na brdo uvijek je veliki napor za bilo kojeg čovjeka. Tako je i danas rekao je velečasni Kovačić, ali na tom putu lakše je kad uz sebe imate Boga, nego ići bez Njega.

 Već tradicionalno na blagdan Preobraženja  Gospodinovog blagoslovljeno je  grožđe i ostalo voće, a blagoslovio ga je biskup Kekić.

Na kraju misnog slavlja o. Milan Stipić župnik grkokatoličke crkve Preobraženja Gospodnjeg  u Jastrebarskom zahvalio je svim vjernicima na dolasku, a posebno Josipu Lackoviću poznatom jaskanskom poduzetniku i dobrotvoru koji je ovih dana crkvi poklonio novi kalež. 

 Josipu Lackoviću ovom je prigodom Biskup Kekić uručio posebnu zahvalnicu.

Misnom slavlju prisustvovao je i jaskanski dogradonačelnik Stipe Bučar, a nakon svečanog djela održano je već tradicionalno žumberačko proštenje i druženje vjernika.
Ivica Krčelić

TAGOVI | Župa Preobraženja Gospodnjeg u Jastrebarskom

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!