Volonteri u kampu Crvenog križa

18.09.2018. Od 7. do 9. rujna ove godine održan je Završni volonterski kamp za sve učenike, mentore i koordinatore uključene u projekt "Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa"


Sudjelovalo je 120 osoba, od čega 24 mentora i koordinatora s lokalnih područja Vrbovca, Velike Gorice, Dugog Sela, Sv. I. Zeline, Ivanić-Grada, Zaprešića, Samobora i Jastrebarskog.

Osim kratkog dijela gdje su ponavljali pružanje Prve pomoći u sklopu Svjetskog dana prve pomoći, većinu vremena su provodili kupajući se, igrajući badminton, odbojku, skrivača ili družeći se sa svojim vršnjacima. Osim evaluacije kako im je bilo sudjelovati, podijelili smo i plakete za sudjelovanje. Na kampu su sudjelovali i volonteri iz OŠ“ Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog, OŠ“Vladimir Nazor“ iz Pisarovine s mentoricom  prof. Daliborkom Turk, OŠ „K.A. Stepinac“ s mentoricom prof.  Mirelom Levačić Cvok, OŠ „Klinča Sela“ s mentoricom prof. Marinom Čičak i SŠ Jastrebarsko s mentoricom prof. Klementinom Stepinac. Učenici su u ovaj projekt bili uključili  kroz programe Klinci čuvalice životinja, Mali interventni timovi i Vršnjačka pomoć.

Od 14. do 16. rujna 2018. održana je 2. edukacija Županijskog interventnog tima u kampu Crveog križa u Selce u organizaciji Društva Crvenog križa Zagrebačke županije i ravnateljice Andree-Silvije Hotujac. Edukacija za članove interventnih timova gradskih društava Crvenog križa održana je iz psihosocijalne podrške, službe traženja i pružanja prve pomoći.
Na edukaciji je sudjelovalo 8 članova Interventog tima Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko.

Dunja Vlašić

TAGOVI | GDCK Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!