Vrtićki mališani dobili didaktičke igračke

29.05.2019. U centralnom objektu Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko održan je kostimirani igrokaz za djecu „Fran i eko dan“, kojom prilikom su u sklopu EU projekta #JArecikliram svim odgojnim skupinama vrtića podijeljena po dva kompleta didaktičkih igračaka


Igrokazu su prisustvovale vrtićke grupe: Srčeka, Smokvice, Balončići, Pčelice, Iskrice, Gljivice i Elmeri, a tom prilikom svim grupama djece koja sa prisustvovala podijeljene su didaktičke igračke (magnetne ploče i memory kartice) koje su u sklopu EU projekta #JArecikliram posebno izrađene za djecu s ciljem da kroz igru nauče o važnosti zaštite okoliša, odvojenom prikupljanju otpada i recikliranju. Također, po dva kompleta didaktičkih igrački dobiti će sve odgojne skupine svih odjeljenja Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko.

Nadalje, u sklopu navedenog projekta za izvođenje praktičnog rada odgojiteljima su podijeljene sadržajne i metodološke pripreme sa naglaskom na 4 teme o održivom gospodarenju otpadom - sprječavanje nastanka otpada, ponovna uporaba predmeta, odvojeno sakupljanje otpada i kompostiranje, te brošure. Navedeni edukativni materijal ima za cilj kod djece poticati tjelesni i psihomotorni razvoj, socio-emocionalni i spoznajni razvoj, te razvoj komunikacije, izražavanja i stvaralaštva. Brošure će služiti odgojiteljima da djecu nauče što je to otpad, kako treba postupati s otpadom i pravilno ga razvrstati, kako se pravi kompost, te kako od starih predmeta napraviti nove igračke.

I.B.

TAGOVI | Dječji vrtić Radost | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!