Za jaskanske osnovnoškolce besplatni udžbenici, dopunska nastavna sredstva i likovne mape

19.07.2019. U svrhu nabave dopunskih nastavnih sredstava i likovnih mapa učenicima Osnovne škole Ljubo Babić u proračunu Grada Jastrebarskog osigurano je 80 tisuća kuna

Obzirom da je krajem 2018. godine donesen Zakon kojim je definirano da se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu, Zagrebačka županija odlučila je od iduće školske godine osigurati novac za dopunska nastavna sredstva kao što su radne bilježnice, atlasi i sl. Tako će Zagrebačka županija za redovite učenike osnovnih škola osigurati 300 kuna po učeniku, a ostatak sredstava do tržišne vrijednosti udžbenika i drugih obrazovnih materijala osigurat će lokalna samouprava, a s ciljem kako roditelji ne bi imali nikakvih troškova. Jedini eventualni trošak roditelja biti će u slučaju kupnje radnih bilježnica za izborne predmete.
U slučaju Osnovne škole Ljubo Babić Jastrebarsko, postupak Javne nabave provodit će sama škola, a za nabavu dopunskih nastavnih sredstava i likovnih mapa našim učenicima Grad Jastrebarsko u Proračunu je osigurao 80 tisuća kuna.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!