Za vatrogasce nema odmora

24.03.2020. Dva požara dimnjaka, jedna tehnička intervencija, pružanje pomoći civilnoj zaštiti, sve to u protekla 24 sata

Uz borbu protiv širenja koronavirusa, preventivnih ophodnnji i ostalih aktivnosti što ih vatrogasne postrojbe članica VZG Jastrebarskog intenzivno provode ovih dana, u protekla 24 sata dodatno su vatrogasne postrojbe izašle i na 4 izvanredna događaja.
Dvije intervencije gašenja požara čađe u dimnjacima
U ponedjeljak 23. ožujka u 12 sati i 55 minuta zaprimljena je dojava o požaru čađe u dimnjaku u Celinama. Na intervenciju je odmah po dojavi izašla vatrogasna postrojba DVD-a Petrovine sa vatrogasnim vozilom za gašenje požara i 5 vatrogasaca, te vatrogasna postrojba DVD-a Belčići sa vatrogasnim vozilom i jednim vatrogascem koji je požar uočio prilikom redovne ophodnje naselja. Požar je u kratkom vremenu lokaliziran, nakon čega je izvršeno čišćenje izgorjelih ostataka čađe u dimnjaku.
Jučer tijekom jutra u 11 sati i 26 minuta zaprimljena je ponovno dojava o požaru dimnjaka, ovoga puta u Čegljima. Na intervenciju je izašla vatrogasna postrojba DVD-a Jastrebarskog s vatrogasnim vozilom za gašenje požara i 6 vatrogasaca. I ovaj požar lokaliziran je u vrlo kratkom vremenu, a čišćenje ostatka zapaljene čađe i osiguranje trajalo je do 12 sati i 30 minuta.
Urušavanje dimnjaka i djelomično urušavanje crjepova s krova kuće u Novakima Petrovinskim
U utorak 24. ožujka u 8 sati i 15 minuta zaprimljena je dojava o urušavanju dimnjaka i crjepova s obiteljske kuće u Novakima Petrovinskim. Na intervenciju je izašla vatrogasna postrojba DVD-a Novaki s vatrogasnim vozilom i 2 vatrogasca, te vatrogasna postrojba DVD-a Domagović s vatrogasnim vozilom i 6 vatrogasaca. Saniranje oštećenja vatrogasci su izvršili nakon sat i pol.. Nastala oštećenja vjerojatno su uzrokovana potresom koji je pogodio Zagreb i okolicu u nedjelju, a dodatno urušavanje uzrokovano je jačim vjetrom tijekom protekle noći.

Vatrogasci pružili pomoć i Civilnoj zaštiti RH u centralnom skladištu u Jastrebarskom
U ponedjeljak 23. ožujka na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske u 17 sat,i 4 člana vatrogasne postrojbe DVD-a Črnilovac upućena su bila na ispomoć prilikom istovara pristigle pomoći u opremi Republici Hrvatskoj u centralno skladište civilne zaštite u Jastrebarskom.
Tijekom utorka 24. ožujka vatrogasci DVD-a Novaki zajedno sa volonterima Gradskog društva crvenog križa obavlja dostavu osnovnih životnih namirnica i lijekova na području grada Jastrebarskog i susjednih općina.
Vedran Boričević, zapovjednik VZG Jastrebarsko

TAGOVI | VZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!