Zaustavimo nasilje nad starijim osobama!

14.06.2017. Grad Jastrebarsko uključio se u projekt "Zaustavimo nasilje nad starijim osobama" kojeg provodi Centar za kvalitetu života Forum 50+ iz Velike Gorice, zajedno s partnerom Građanskom inicijativom "Moj grad Sisak"

Projektom se promiču prava starijih ljudi da žive slobodni od nasilja, i to medijskom kampanjom, radom s izravnim korisnicima i promocijom ljubičaste boje - na taj način obilježava se Međunarodni dan svjesnosti protiv nasilja nad starijim osobama.
Zlostavljanje starijih osoba globalni je socijalni problem koji pogađa milijune starijih osoba u svijetu, a sutra, 15. lipnja obilježava se Međunarodni dan borbe protiv zlostavljanja starijih osoba. Podsjetnik je to svima nama da uvijek trebamo dignuti glas protiv nasilja nad starijima.

Medijskom kampanjom i dijeljenjem letaka u koju su se uključili Grad Jastrebarsko i jaskanski umirovljenici obuhvatile su se starije osobe, ali i osobe koje su potencijalni zlostavljači - članovi obitelji, njegovatelji, ustanove te ostali pripadnici društva, a sve kako bi se starije osobe što više socijalno uključilo i integriralo u društveni život. Vrlo je važno i to da se svi zainteresirani upoznaju i s Nacionalnim pozivnim centrom u Zagrebu i brojem 116 006 koji je dostupan svakog dana od 8 do 20 sati, za dobrobit i zaštitu dostojanstva starijih osoba. Ovim putem pozivamo i sve zainteresirane pojedince i subjekte u zajednici da ljubičastom bojom ili nekim prigodnim načinom obilježe sutrašnji Međunarodni dan svjesnosti protiv nasilja nad starijim osobama.

Dijeljenju letaka, jaskanskim umirovljenicima pridružili su se dr. sc. Daša Poredoš Lavor iz Građanske inicijative "Moj grad Sisak" i zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar. Projekt obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti protiv nasilja nad starijim osobama provodi se na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije, a financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!