Završile ovogodišnje Jaskanske vinske svečanosti

11.09.2017. Od 1. do 10 rujna održane su ovogodišnje Jaskanske vinske svečanosti. Prvi dio odvijao se na Strossmayerovom trgu, a drugi pod velikim šatorom na jaskanskom sajmištu

U deset dana Jastrebarsko je bilo centar raznih gastro-manifestacija, radionica i dobre glazbe za sve generacije, a posljednja četiri dana na Sajmištu u šatoru održane su Jaskanske vinske svečanosti gdje su prezentirana najbolja vina ovog kraja nastala cjelogodišnjem radom vrijednih jaskanskih vinara.

Posjetitelji su uživali u bogatoj gastro ponudi uz vrhunska vina, a zabavljali su ih glazbeni sastavi: O.S.D.S., Begini, Psihomodo Pop i Gazde.

Ovogodišnji program bio je puno bogatiji i zanimljiviji od prijašnjih godina jer je, kao uvertira u Jaskanske vinske svečanosti, započeo već 1. rujna. Tako je tjedan dana prije službenog otvorenja, u vinskom "štihu" uređen glavni gradski trg, gdje su održane dvije gastro manifestacije: "Dani vina & riba fina" i "Dani vina & divljač fina", radionica za djecu "Berba u Jaski" te koncert Puhačkog orkestra VZG Jastrebarsko. U Žitnici održana je "Pjenušava radionica"  na kojoj su jaskanski vinari, proizvođači pjenušca prezentirali dio ponude iz svog asortimana. 

Nakon svečanog otvorenja, u četvrtak 7. rujna, u šatoru su nastupile Kulturno umjetničke udruge, u petak je odrađena preventivna akcija "Ako piješ - ne vozi!", te sportski susret dobrovoljnih darivatelja krvi Samobora i Jaske, a u subotu je otvorena Likovna kolonija. Posljednjeg dana, na Japetiću je održano MTB Enduro prvenstvo Hrvatske - Jastrebarsko 2017, a na sajmištu i kulinarska manifestacija: "Dani vina i kotlovina fina", u sklopu koje se trčao KotloWine trek.
I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!