Zaživjela prva "Aleja prvašića" u Jastrebarskom!

11.11.2016. Učenici svih prvih razreda Osnovne škole Ljubo Babić u Jastrebarskom zasadili su danas stabla u prvoj Aleji prvašića

Ovaj projekt predstavlja kontinuitet u osvještavanju i educiranju budućih naraštaja kako bi se odgovorno odnosili i brinuli o zaštiti okoliša.

-Drago mi je da smo krenuli u ovu priču, koja je puno šira od jednog ili 12 stabala. Grad Jastrebarsko je za sve generacije planski razradio buduće lokacije gdje će se nova stabalca saditi jer svaka generacija zaslužuje imati svoje stablo kao uspomenu na polazak u prvi razred. Isto tako, ovo je jedan lijepi poklon gradu za njegov rođendan, a vi draga djeco nemojte nikada zaboraviti ova stabla jer ćete možda jednog dana, kada odrastete, sa svojom djecom saditi neka nova stabla, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Aleja prvašića projekt je sadnje linijskog drvoreda – svojevrsnog spomenika svim budućim generacijama, predstavlja svojevrsnu metaforu, jednostavnu i razumljivu i djeci i odraslima, a svako stablo kako raste i razvija se, zajedno sa svojim školarcima, doprinosi jednoj konstruktivnoj uspomeni na najljepše doba u životu.

Nikolina Ribarić, predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko, naglasila je kako na ovaj dan danas trostruko slavimo i to Dan grada, Dan djeteta i Dan učitelja jer ovim projektom želi se istaknuti važnost polaska u prvi razred čemu je Aleja prvašića živi spomenik. 

Riječ je o projektu Društva naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog kojim se učenici prvog razred osnovne škole potiču na sadnju jedne sadnice drveta na lokacijama koju odredi jedinica lokalne uprave i samouprave s ciljem da se kreira "Aleja prvašića" u kojoj će svaki naraštaj prvoškolaca imati svoje stablo.

-Od same ideje do realizacije prošlo je oko sedam godina, kao od rođenje djeteta do polaska u prvi razred. Svaki prvi razred sadi jedno stabalce svake godine u ovoj Aleji te je simbol njihovog rasta, razvoja i zajedništva", poručila je Snježana Agostini začetnica ovog projekta.

Svečanost su raznim nastupima uveličali učenici, polaznici Glazbene škole Jastrebarsko i Svetojanske mažoretkinje, a sadnji 12 crvenih kestena kod Glazbene škole uz gradonačelnika Jastrebarskog Zvonimira Novosela, zamjenike Domagoja Šlata i Stipu Bučara, ravnateljicu Osnovne škole, Sanju Sertić, predsjednicu Društva naša djeca Jastrebarsko Nikolinu Ribarić, idejnu začetnicu Snježanu Agostini te učiteljice, sudjelovali su i brojni drugi uzvanici.
I.B.

TAGOVI | Društvo Naša djeca Jastrebarsko | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!