Zlatko Sudac predvodio duhovnu obnovu

01.10.2013. Protekle nedjelje 29. rujna u kapeli sv. Fabijana i Sebastijana u bivšoj vojarni u Jastrebarskom održana je duhovna obnova povodom blagdana sv. Mihovila zaštitnika policije

U prepunoj kapeli sv. Fabijana i Sebastijana, duhovnu obnovu predvodio je velečasni Zlatko Sudac. Program duhovnog predavanja započeo je u 10 i potrajao sve do 20 sati s točno određenim vremenom za odmor i okrepu. 

Tematske cjeline koje je za ovu priliku pripremio vlč. Sudac prezentirane su i obrađene na jedan izuzetan i duboko osjećajan način popraćene duhovnom pjesmom uz gitaru glazbenika i teologa Ivana Puljića, što je ostavljalo vidljiv snažan duhovni  dojam na sve prisutne.

Nakon završene mise prisutnima se obratio policijski kapelan PUZ-a, don Marin-Drago Kozić koji se zahvalio za tehničku organizaciju jaskanskoj udruzi, zatim je zahvalio vel. Zlatku Sudcu za održano uspješno i nadahnuto predavanje, te vikaru za pastoral Vojnog ordinarijata RH-e, don Josipu Staniću za svekoliku podršku. 

Potvrda ovakvog veličanstvenog događaja bila je nakon misnog slavlja i samog završetka kada su mnogi od prisutnih iskazali želju za osobnim razgovorom i blagoslovom od strane vel. Zlatka, što im je  on s velikom ljubavlju i razumijevanjem omogućio.

Don Kozić zamolio je prisutne da svojim dobrovoljnim prilogom pomognu podmirenju putnih troškova vel. Zlatka Sudca i same tehničke organizacije. Dobrovoljnim prilozima prikupljeno je oko gotovo 2 tisuće kuna i 10 € koje su vlč. Zlatko Sudac kao i članovi Udruge policije branitelja Jastrebarsko namijenili kao donaciju za Vukovar. Za sve prisutne na duhovnoj obnovi Udruga policije branitelja pripremila je i donirala ručak i osvježavajuće napitke.
Udruga je i bila inicijator ovog duhovnog događanja, a ideja da se ovaj događaj održi baš u kapeli sv. Fabijana i Sebastijana došla je od vikara za pastoral Vojnog ordinarijata RH, don Josipa Stanića i policijskog kapelana PUZ-a, don Marina-Drage Kozića.

Budući da su kapela i okoliš bili u dosta zapuštenom stanju, Udruga policije branitelja Jastrebarsko organizirala je nekoliko radnih akcija kako bi se uredila sama kapela i njezin okoliš. Košnjom samog okoliša u tri faze, skupljanja trave i valjanjem dobiven je lijepi i uređen travnjak, dok je prostor same kapele raznim sredstvima i aparatima za čišćenje također u nekoliko radnih akcija doveden u zadovoljavajuće stanje.
Članovi udruge ovim putem zahvaljuju poduzeću Vode Jastrebarsko kao i voditelju Državnog zavoda za statistiku u Jastrebarskom koji su omogućili priključivanje na vodu za ovu prigodu. Također zahvaljuju poduzeću Ceste Jastrebarsko i svima koji su se na bilo koji način uključili u uređenje vanjskog i unutarnjeg prostora kapele kao i onima koji su pomogli i dali svoj doprinos u tehničkoj realizaciji ovog lijepog događanja.

TAGOVI | Udruga policije branitelja | vlč. Zlatko Sudac

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!