Zmajlović zatražio ukidanje propusnica unutar Zagrebačke županije

09.04.2020. Ukidanjem propusnica unutar područja Policijskih postaja na području Zagrebačke županije značajno bi se olakšao svakodnevni život našim građanima, a onda i svima onima koji neumorno rade unutar lokalnih stožera civilne zaštite

Ne vidim zašto to ne bi bilo moguće u Zagrebačkoj županiji, ako su takvi zahtjevi odobreni drugima, prije svega Županijskim stožerima na njihovu inicijativu, rekao je Mihael Zmajlović, saborski zastupnik
Saborski zastupnik Mihael Zmajlović uputio je danas inicijativu Ministarstvu unutarnjih poslova RH, Ravnateljstvu civilne zaštite i Stožeru civilne zaštite RH kojom traži Proširenje područja za kretanje građana bez propusnica unutar granica Policijskih postaja na cijelom teritoriju Zagrebačke županije.
U obrazloženju svoje inicijative Zmajlović navodi da je na području Zagrebačke županije osnovano 8 policijskih postaja koje pokrivaju 9 gradova i 25 općina te predlaže Stožeru civilne zaštite RH da donese Odluku kojojm bi se građani unutar područja Policijskih postaja mogli nesmetano kretati bez propusnica i to bez nepotrebnog administriranja, koordinacija i sklapanja sporazuma između jedinica lokalne uprave i samouprave.
Građani Zagrebačke županije disciplinirano poštuju mjeru ograničenja kretanja uz propusnice, ali veliki problem predstavlja pritisak za izdavanje propusnica iz razloga što manje općine nemaju mogućnosti zadovoljenja svih životnih potreba građana.
Manje općine na području naše Županije nemaju primjerene trgovine, nemaju benzinske postaje, banke i pošte i nužan je odlazak u veću sredinu kako bi se, usprkos ovim neubičajenim i na neki način izvanrednim okolnostima, moglo donekle normalno funkcionirati.
Zagrebačka županija u svom je najvećem dijelu ruralna županija, pred nama je vrijeme sjetve poljoprivrednih kultura i drugih poljoprivrednih radova, nabavke smjemenskog materijala i umjetnog gnojiva, poljoprivredne površine često se nalaze i u drugim jedinicama lokalne uprave i samouprave pa će potrebe za izdavanjem propusnicama biti još veće, stoga smatram nužnim donijeti Odluku koju predlažem i koja je logična jer u svojem najvećem dijelu ovaj prijedlog u skladu je sa teritorijalnim ustrojem bivših općina i stanovništvo manjih općina prirodno je orjentirano pripadajućim gradovima, ističe Zmajlović.
Namjera ove inicijative nije poziv na nepridržavanje svih mjera koje je propisao Nacionalni stožer. Pozivam građane Zagrebačke županije, da kao i do sada poštuju i pridržavaju se uputa Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Moramo biti svjesni odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, rekao je Mihael Zmajlović.

SDPZŽ

TAGOVI | SDP Zagrebačke županije

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!