Župan Kožić otvorio novouređenu školu u Gornjem Desincu

03.09.2018. Učenike Područne škole Desinec danas je dočekala u potpunosti obnovljena škola i besplatni udžbenici na klupama

Tijekom proljeća i ljeta na ovoj 130 godina staroj školi su se izvodili radovi energetske obnove i unutarnjeg uređenja.  Radi se o investiciji vrijednoj 2.990.962 kuna za koju je Zagrebačka županija osigurala 2.199.982 kuna, iz Europskog fonda za regionalni razvoj povučeno je 512.144 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo je 278.836 kuna.

-Do sada je energetski razred ove škole bio D, a nakon što smo sanirali krov, zamijenili fasadnu stolariju i samu fasadu te ugradili kotlovnicu na bio masu, očekivani energetski razred biti će B, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasivši kako su se učenici posebice razveselili unutarnjem uređenju.

Prisutne učenike i njihove roditelje ovom su prilikom pozdravili i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel, ravnateljica jaskanske osnovne škole Sanja Sertić, a svečanom otvorenju škole odazvao se  i njezin bivši učenik, popularni pjevač Ivan Volarić Zak kojem su se djeca posebno razveselila. 

Osim obnovljene škole, učenike u Desincu, kao i sve ostale učenike osnovnih škola na području Zagrebačke županije dočekali su i besplatni osnovni kompleti udžbenika za što je Županija osigurala 12 milijuna kuna. U školskoj godini 2018./19. osnovnu školu na području Zagrebačke županije će pohađati 25.523 učenika od čega 3123 prvašića. U odnosu na prošlu godinu na području županije je upisano 65 učenika manje.
Z.Ž.

TAGOVI | Osnovna škola Ljubo Babić Jastrebarsko | Zagrebačka županija

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!