ŽUPAN KOŽIĆ SPASIO MATU ČIČKA OD RAZRJEŠENJA

13.10.2020. SDP Zagrebačke županije zatražio je danas razrješenje Mate Čička, HDZ-ovog načelnika Općine Rugvica s mjesta predsjednika Skupštine Zagrebačke županije

Razrješenje je zatraženo zbog sumnje u zlouporabu položaja, zbog sumnje o umiješanost u aferi Janaf, odnosno zbog Čičkove poslovne suradnje sa tvrtkom Elektrocentar Petek i s uhićenim bivšim predsjednikom HDZ-a Zagrebačke županije Draženom Barišićem. Dodatno, Čičak na poziciji predsjednika Skupštine Zagrebačke županije svojim nečasnim aktivnostima oko nelegaliziranog zemljišta svoje kuće u Rugvici i dizanja kredita za kuću na Hvaru nipošto ne može nikome biti primjer te narušava ugled Zagrebačke županije koju predstavlja s ovako visoke pozicije.
Međutim, do rasprave i glasanja o razrješenju Mate Čička uopće nije došlo, jer je župan Stjepan Kožić spriječio da ta točka uopće dođe na dnevni red sjednice. Na ovaj način župan Kožić je uz pomoć svojih vijećnika izravno zaštitio svojeg koalicijskog partnera Matu Čička, s kojim je prije dvije godine i napravio prevrat u skupštini Zagrebačke županije.
-Župan Kožić i dalje šuti na činjenicu da je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mate Čičak lagao o zemljištima i nekretninama i da ga prate brojne afere. Župan Kožić i dalje drži leđa Mati Čičku, s kojim je suradnja počela kad je izigrao županijski SDP koji ga je podržao na izborima i preslagivao Županijsku skupštinu. Ako županu ne smeta što takvo ponašanje šteti ugledu naše Županije, nas smeta da Županija postaje slučaj i zato smo zatražili razrješenje Mate Čička s mjesta predsjednika Skupštine“, rekao je Mihael Zmajlović, predsjednik županijskog SDP-a.
Čičak i Kožić su osovina vlasti u Zagrebačkoj županiji i obojica su tijekom ove godine napravili niz problematičnih poteza, od dizanja rekordnog kredita do fijaska s fondom pomoći pogođenima COVID krizom, te do sumnjivih smjenjivanja pročelnika što je trenutno predmet istražnih postupaka. Ostaje jedino za vidjeti štiti li u ovom slučaju Kožić samo Čička ili je ovo početak otkrivanja umiješanosti obadvojice u sumnjive poslove i aktivnosti.

SDP Zagrebačke županije

TAGOVI | SDP ZŽ

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!