In memoriam-Božidar Šiktar 1954. – 2020.

26.03.2020. U četvrtak, 26. ožujka 2020. godine u 66. godini života preminuo je dugogodišnji cijenjeni i uspješni obrtnik Božidar Šiktar, član Udruženja obrtnika Jastrebarsko koji je svojim zalaganjem doprinio razvoju obrtničkog komorskog sustava i promidžbi obrtništva

Rođen 09.09. 1954. god. u Izimju, kao sin Bogdana i Bare Šiktar. Božidar Šiktar vlasnik obrta TESARSKA RADNJA bio je od 15.10.1987. godine u čije je poslovanje uključena cijela obitelj vlasnika; supruga, sin i kćer sa sjedištem u Izimju 13. Vlasnik obrta s iskustvom više od 30 godina pohađao je brojne seminare i edukcije zajedno sa svojim djelatnicima. Dobitnik je brojnih priznanja, zahvalnica i diploma o stručnom usavršavanju.
Na Olimpijadi krovopokrivača 2002. osvojio je 3. mjesto, a godinu dana kasnije osvojio je 2. mjesto.
Božidar Šiktar bio je iznimno aktivan kao član Udruženja obrtnika Jastrebarsko. Sudjelovao je i uvijek se rado odazivao na sve akcije i događanja koja provodi Udruženje obrtnika Jastrebarsko. Za svoj nesebičan rad na prijedlog Upravnog odbora, Obrtnička Komora Zagreb 2019. godine dodijelila mu je Zlatnu diplomu Obrtničke komore Zagreb.
Bio je nesebični dobrotvor sportskih, kulturno-umjetničkih i vatrogasnih udruga, te cijenjeni vrsni glazbenik, učesnik i donator u raznim dobrotvornim akcijama grada Jastrebarskog kojima se rado odazivao i dao svoj veliki doprinos.
Dragi naš Božo, s ponosom i radošću sjećamo se svih zajedničkih trenutaka, posebno kulinarskih i radnih akcija te natjecanja, koja si uvijek odgovorno i nesebično radio, a za sve nas zauvijek ćeš ostati naš „dobri duh Udruženja“.
Udruženje i obrtništvo, izgubilo je, ne samo promicatelja vrijednosti obrtništva, nego i čovjeka, velikog prijatelja, koji se dao na raspolaganje onda kada je to bilo najpotrebnije, a njegovo ime biti će vječno upisano u povijest obrtništva.
Dragi naš dobri i nezaboravni Božo, neka ti je laka Hrvatska zemlja!
Počivao u miru.
Udruženje obrtnika Jastrebarsko

TAGOVI | Božidar Šiktar | UO Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!