In memoriam Dragutin Preprotić 1936. - 2020.

23.02.2020. U ponedjeljak 10. veljače oprostili smo se od našeg poznatog Jaskanca Dragutina Preprotića- Pepija

Dragutin je čitav svoj životni vijek proveo u Jastrebarskom. Tu je završio sedmogodišnju školu, u Karlovcu je završio opću gimnaziju, a studirao je i završio pravo u Zagrebu. Bio je treći od petero djece u obitelji Preprotić u Zdihovačkoj ulici u Jastrebarskom. U mladosti igrao je nogomet u N.K..Jaski na mjestu vratara i braniča. Njegove obrane znale su zadiviti gledatelje i suigrače do te mjere da su se danima prepričavale između navijača Jaske.
Drago je bio poznat po svojoj duhovitosti i optimizmu kojim je zračio. Svojim doskočicama i anegdotama održavao je vedru atmosferu u bilo kojoj se sredini nalazio. Pri tome nije odavao dojam da mu je za takve dosjetke potreban ikakav napor. Bilo je to spontano i vrlo duhovito.
Sklopio je brak s pravnicom Ljerkom Preprotić, rođenom Okićankom iz Donje Purgarije. U braku se rodio sin Krešimir, koji je također pošao roditeljskim stazama i diplomirao pravo u Zagrebu. Danas je ugledni odvjetnik.
Svoj radni vijek Drago je proveo uglavnom u Jastrebarskom te je ostavio pečat u svakoj firmi gdje je radio, a najveći dio svog radnog vijeka proveo je u tvrtkama Progres i Japetić. Radio je pošteno i odgovorno te iza njega nikad nisu ostali neki repovi ili nedovršeni poslovi.
Slobodno vrijeme najviše je provodio u poslovima vezanima uz poljoprivredu i to najčešće u vinogradu u Donjoj Purgariji kojeg je obrađivao vrlo savjesno i sa puno ljubavi. U svemu što je radio bez obzira na što se odnosilo, pokazivao je puno entuzijazma.
Drago je jedan od pripadnika obitelji Preprotić koja je obilježila naš grad svojim postojanjem u kontinuitetu gotovo osam stoljeća. Vjerojatno je i ta tradicija utjecala na okolnost da je Drago toliko volio Jasku i Jaskance i svoj život vezao uz Jasku, a Jaskanci će ga pamtiti kao zbilja dobrog i simpatičnog sumještana i sjećati se njegovog lika i optimizma kojeg je svima ulijevao. Počivao u miru!
Nikola Žunac

TAGOVI | Dragutin Preprotić

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!