35. susret vatrogasnih puhačkih orkestara u Gornjem Desincu

12.06.2019. Susret vatrogasnih puhačkih orkestara održat će se u subotu 15. lipnja na Trgu svetog Ivana u Gornjem Desincu

Susret organizira Hrvatska vatrogasna zajednica, a pod domaćinstvom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji Desinec i povodom obilježavanja 100. obljetnice djelovanja puhačkog orkestra Društva.
Prema pristiglim prijavama, na susretu će svoje umijeće pokazati 17 vatrogasnih puhačkih orkestara iz gotovo cijele Hrvatske. Dolazak orkestara u Gornji Desinec očekuje se od 11 do 12 sati, a nakon zajedničke izvedbe državne i vatrogasne himne, nastupi orkestara će započeti u 13:00 h.
Tradicija vatrogasnih puhačkih orkestara seže u drugu polovicu 19. stoljeća kada su se u vatrogasnim društvima okupljali i glazbenici koji su krenuli s formiranjem vatrogasnih glazbenih sastava. Vatrogasni puhački orkestri danas okupljaju mlade, ali i iskusne glazbenike, članove dobrovoljnih vatrogasnih društava koji svoje znanje predstavljaju na nizu susreta i natjecanja u zemlji i u inozemstvu. Repertoar vatrogasnih puhačkih orkestara obuhvaća djela klasične glazbe, ali i modernih pop te rock skladbi stranih i domaćih izvođača.
Puno je razloga da ovu subotu dođete u Gornji Desinec! Vidimo se!

DVDGD

TAGOVI | DVD Gornji Desinec

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!