Božićni koncert u glazbenoj školi

26.12.2019. Uoči Božića učenici Glazbene škole Jastrebarsko i ove su godine pripremili prekrasan božićni koncert

U prepunoj dvorani glazbene škole i ove su se godine uoči Božića mogle čuti prigodne kompozicije u izvedbi učenika Glazbene škole Jastrebarsko, Najzanimljiviji je naravno bio nastup gudačkog i puhačkog orkestra koje vode Lucija Stanojević i Miroslav Poljančić. Lucija sa svojim malim gudačima uvijek pripremi neko iznenađenje, a tako je bilo i ove godine. Glazbena škola već tradicionalno ima sjajne puhače, osobito saksofoniste ali i trubače. Pod dirigentskom palicom Miroslava Poljančića izveli su tri kompozicije nagrađeni velikim pljeskom posjetitelja.

Kad smo već kod saksofonista spomenimo da i ove godine škola ima izvrstan kvartet saksofonista koji je na državnom natjecanju u Zagrebu osvojio drugu nagradu, a čine ga Petra Borković, Veronika Hodak, Bruna Fabijanić i Mihael Kufrin, a sve pod vodstvom profesora Gorana Jurkovića. Uoči njihovog nastupa ravnatelj Glazbene škole Jastrebarsko Dragutin Fabijanić, uručio im je diplome za sjajan plasman na državnom natjecanju.

Pored njih treba spomenuti i nastup Laure Banek i Lane Makarun na gitari, Laure Španić na klaviru, te malene Ene Jurković na saksofonu. 

Svojim nastupom ovogodišnji božićni koncert uveličala je sopranistica Lucija Borković, studentica Glazbene akademije u Zagrebu, uz klavirsku pratnju Linde Mravunac Fabijanić.

Na samom početku koncerta nastupio je i pjevački zbor škole. 

Među brojnom publikom na božićnom koncertu bili su i zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, ravnateljica Centra za kulturu Nikolina Ribarić, i ravnateljica Srednje škole Jastrebarsko Đurđica Lončarić.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Glazbena škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!