Humanitarna akcija "Od srca svi darujmo mi"!

07.12.2016. OŠ "Kardinal Alojzije Stepinac" Krašić sudjeluje u projektu "Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj"

Osnovna škola „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić sudjeluje u projektu „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ koje provode Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah, Slagalica i udruga Blank. Učenici, roditelji i djelatnici škole, kao i cijela lokalna zajednica prikupljanjem hrane, odjeće, higijenskih potrepština te novčanim prilozima sudjeluju u školskoj humanitarnoj akciji „Od srca svi darujmo mi“.
Kroz ovaj projekt cilj nam je razvijati filantropiju/čovjekoljublje te utjecati na razvoj empatije i solidarnosti kod djece, ali i odraslih u cijeloj lokalnoj zajednici. Filantropija ne podrazumijeva darivanje samo materijalnih dobara nego i darivanje vlastitog vremena, znanja i vještina kroz različite oblike volonterskog angažmana. Tijekom prvog polugodišta šk. god. 2016./2017. učitelji su educirani kroz predavanja i radionice, kako bi ta znanja mogli prenijeti učenicima. Učenici škole sudjelovali su u projektu na razne načine: izradom plakata i letaka, izradom literarnih i likovnih radova, sudjelovanjem u prikupljanju materijalne pomoći, te izradom videozapisa o projektu. U tjednu od 28.11. do 2.12.2016. učenici, roditelji i djelatnici donosili su u školu hranu, higijenske potrepštine, te odjeću i obuću. Posebno nas raduje odaziv tvrtki koje su dale svoj doprinos u hrani, kao i odaziv župnih ureda koji su dali novčani prilog za pomoć obiteljima. U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Jastrebarsko prikupljene i sortirane stvari 7. i 8. prosinca podijelit ćemo socijalno ugroženim obiteljima s našeg područja, tj. korisnicima naše humanitarne akcije.

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana Solidarnosti među ljudima, u srijedu 21.12.2016. godine za vrijeme petog školskog sata u matičnoj školi prezentirat ćemo učenicima i zainteresiranoj javnosti sve provedene aktivnosti školske humanitarne akcije „Od srca svi darujemo mi“. Ovime će se realizirati i jedan od ciljeva projekta – povezivanje škole s lokalnom zajednicom, tvrtkama i medijima, a biti će dodijeljeno i priznanje za „naj-filantropski razred.“
B.B.

TAGOVI | OŠ Kardinal Alojzije Stepinac Krašić

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!