Jaskanska promocija zbirke pjesama Daniele Bobinski zadivila, raznježila i iznenadila publiku

12.10.2020. Daniela Bobinski, jaskanska pjesnikinja, autorica, odgojiteljica i dugogodišnja sudionica jaskanske kulturno-umjetničke scene održala je promociju svoje druge zbirke poezije pod nazivom "Ljubim i ništa više"

Promocija je održana u Centru za kulturu Jastrebarsko u petak, 9. listopada 2020., prateći sve epidemiološke smjernice jaskanskog i nacionalnog stožera.
Kratki presjek njenog rada i posljednje zbirke izveden je uz pomoć njene obitelji i prijatelja koji su predstavili Danieline najdraže pejzažne, misaone i duhovne pjesme u raznim umjetničkim oblicima. Događaj je okupio i nekolicinu umjetnika; pjesnika, glumaca, pjevača, fotografa i snimatelja koji su svojim umjetničkim radovima doprinijeli promociji.
Na samom početku promocije prikazan je kratki film Mendax Filmsa, autor kojeg je Marin Pavelić, glumio je Noel Reškovac, a tekst govorila Danielina kći, Marija Bobinski, u vizualnom obliku on predstavlja autoričinu pjesmu "Samo riječ imam". Bobinski je predstavila izdavačku kuću Diligo liber, a nekoliko lijepih riječi o zbirci koja ih je osvojila imali su izdavači Ivica Kudelić, urednica i lektorica knjige Kristina Koren Kudelić, te recenzentica zbirke Ružica Kišur Črlenec.

Pobjeda na otvorenom natječaju Diligo liber-a osigurala je izdavanje ove zbirke pjesama, a jedinstvena je naslovnica rad likovne umjetnice i kostimografkinje Katarine Radošević Galić, koju je velikodušno poklonila autorici. Dvije su pjesme bile izvedene i kao posebne glumačke točke u kojima su sudjelovali Florijan Skok, Marija i Jelena Bobinski, te i sama autorica. Fotografije koje su bile dio izvedbe "Ukradene pjesme" pripremila je i darovala Sara Horvatić, mlada varaždinska snimateljica i fotografkinja. Ni glazbe nije nedostajalo, jer su večer upotpunili blagi zvuci gitare jaskanske kantautorice Ivane Bastašić Baste, te nastupi Josipe Fran, Dee Perković i Domagoja Pozderca - tzv. Friends trija, posebno okupljenog za ovo događanje.

Bobinski je zahvalila svima koji su sudjelovali u stvaranju i planiranju obiju promocija i same zbirke, ali i svima koji već godinama podržavaju njen rad: "mojoj voljenoj obitelji i familiji koji moj život čine tako bogatim i posebnim, posebno curkama što su se i izvedbeno uključile u promociju, mojim dečkima koji su tu za sve što mi treba, Gospodinu mom na daru pisanja i svakom nadahnuću, Izvoru bez kojeg ni ove rijeke riječi ne bi bilo, kao i svima vama koji ste i večeras došli podržati moj rad i to činite već godinama".

Na kraju, ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko Nikolina Ribarić posebno je zahvalila Danieli na daru ove promocije i svemu što je publika imala priliku doživjeti te se, kao i ostatak publike, nada da će prilika za ovakva događanja biti još mnogo.

Zagrebačka je promocija ove zbirke, u nešto drugačijem obliku, održana još u veljači 2020. godine u Kulturnom centru Mesnička, u organizaciji Diligo libera-a, a za jaskansku publiku autorica je pripremila ovu jesensku promociju. I iako su zbog aktualne epidemiološke situacije mnogi zainteresirani propustili ovaj poseban događaj, svi koji su bili prisutni otišli su, kako kažu, sretni, ispunjeni i zadivljeni. Više fotografija , kao i videe posebnih nastupa, možete pronaći na službenoj Facebook stranici Daniele Bobinski, na kojoj se objavljuju stare, ali i nove njezine pjesme, a na kojoj pišu i najnovije informacije o ovoj zbirci, te kako možete doći do nje i otkriti što se krije u njenim koricama.
Tekst:M.B.
Fotografije: Dominik Sečen

TAGOVI | Danijela Bobinski

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!