Koncertom polaznika završila 12. Škola saksofona u Jaski

01.05.2019. Po dvanaesti put organizirana je Škola saksofona u Glazbenoj školi Jastrebarsko, koja je započela u srijedu 24. travnja, a završila u subotu 27. travnja svečanim završnim koncertom orkestara


Školu je polazilo 49-ero polaznika iz cijele Hrvatske te dvoje iz Bosne i Hercegovine, u dobi od 9 godina pa sve do onih koji su već i studenti muzičke akademije. Svoje znanje prenosili su im, kroz četiri dana, vrsni pedagozi i umjetnici: Tomislav Žužak, Gordan Tudor, Nikola Fabijanić, Goran Jurković, Bernard Homan, umjetnička suradnica Linda Mravunac- Fabijanić te ravnatelj Glazbene škole Jastrebarsko, Dragutin Fabijanić.

Prvu večer, u srijedu 24. travnja, u večernjim satima koncert pod nazivom „Opera-Fantazija“ održao je Bernard Homan na saksofonu uz klavirsku pratnju Daria Sabola. U četvrtak, 25. travnja, koncert je održao Papandopulo kvartet i Bruno Philipp na klarinetu, dok je večer u petak bila posvećena polaznicima škole koji su održali solistički koncert. U subotu, 27. travnja, svi polaznici nastupili su na svečanom završnom koncertu komornih, kojom prilikom su im podijeljene i diplome.

"Zahvaljujemo se Ministarstvu kulture i Gradu Jastrebarskom koji su omogućili provođenje Škole saksofona, te svim roditeljima polaznika i djeci koja svake godine s radošću dolaze u Jastrebarsko i sudjeluju u Školi saksofona", poručili su iz Glazbene škole Jastrebarsko.

GŠJ

TAGOVI | Glazbena škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!