Novi roman Sonje Zubović - "Nemreš bit pametan"

19.01.2016. U srijedu, 13. siječnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu predstavljena je nova knjiga poznate književnice, porijeklom Jaskanke i aktivne članice Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom Sonje Zubović

Sonja Zubović (druga slijeva) i reprezentacija iz Jastrebarskog.

Na predstavljanju se tražilo mjesto više, a pred brojnim Sonjinim prijateljima, poklonicima i kolegama knjigu "Nemreš bit pametan" predstavili su Snježana Babić Višnjić u ime izdavača, Društva književnika za djecu i mlade te prof. logoped Maja Kelić i autorica Sonja Zubović. Tekstove iz knjige čitala je dramska umjetnica Ana Vilenica, a na početku je sve prisutne pozdravila voditeljica Knjižnice Jasna Kovačević. Na predstavljanje novog Sonjinog romana došli su i zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog Stipe Bučar, dramski umjetnici Mladena Gavran i Robert Kurbaša, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom Klementina Škrabe, autorica naslovnice knjige Tena Pezdevšek te književnici Miro Gavran i Nino Škrabe.
Roman "Nemreš bit pametan" jedinstveno je i uzbudljivo književno djelo namijenjeno mladim čitateljima u osjetljivim tinejdžerskim godinama. Roman čitatelja privlači uzbudljivom filmičnom radnjom, čita se u dahu, obiluje vrckavim humorom, vedrinom i vrlo važnim pozitivnim porukama. Roman ima pet različitih pripovjedača koji čitatelju nude pet različitih pogleda na svijet, a upoznajući jedni druge učimo se poštovanju, razumijevanju i toleranciji. Ovaj roman, osim toga pršti humorom i na zabavan način neosjetno nas sve poučava o ljubavi i ljudskosti.
Roman ima i zanimljiv posvetu: "Ovaj roman posvećujem "drugačijima", sanjarima, svima onima koji su "stršali" ma gdje bili, jedinstvenim i posebnim klincima što im ni jedna uniformirana izvrsnost nije do koljena. Posvećujem ovaj roman i njihovim roditeljima te dragocjenim odgajateljima koji su ih spasili svojom ljubavlju i hrabrili ih da budu ono što jesu. Da je Tesla odustao od sebe i svojih ideja, na svijetu ne bi bilo struje. Osvijetlimo i mi sretniji svijet!"
Sonja Zubović u svojoj je spisateljskoj karijeri dobila brojne nagrade i priznanja, a njezina prozna djela i zbirke poezije prevedena su na bugarski, esperanto, engleski i slovenski. Članica je Društva hrvatskih književnika, a u svojim djelima sve više i češće mogu se naći i djelići njezinog odrastanja i mladosti povezanih uz Jastrebarsko kojem se uvijek rado vraća i u kojem se uvijek osjeća kao kod kuće. Sigurni smo da će i njezin posljednji roman, "Nemreš bit pametan" razveseliti čitatelje svih uzrasta u Jastrebarskom, ali i puno šire.
M.H.

TAGOVI | Sonja Zubović

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!