POEZIJA TO GO-DRUŽENJE S PJESNICIMA

20.09.2018. U dvorani Müller u kinu Europa 24. rujna u 19.30 sati gostovat će pjesnici Krešo Bagić, Tomislav Bajsić, Diana Burazer, Božidar Brezinšćak Bagola, Evelina Rudan te Sonja Zubović

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije, namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku i pod motom „Poezija je laboratorij jezika, a jezik je nukleus nacionalnog identiteta“.
Projekt je 2015. godine najprije zaživio digitalno, poezija je na društvenim mrežama privukla pozornost i socijalizirala se na suvremeni način. Privukla je čak 25.000 pratitelja, što je grad veličine Požege.
Poezija to go 2016. izlazi iz internetskog prostora i organizira druženja s pjesnicima uživo. Izravna interakcija poezije i publike uvijek pruža jedinstven poetski doživljaj.
Na tribinama pod nazivom Poezija to go – druženje s pjesnicima do sada su sudjelovali mnogi poznati autori: Irena Vrkljan, Enes Kišević, Darija Žilić, Davor Šalat, Sonja Manojlović, Dorta Jagić, Ružica Cindori, Ljerka Car Matutinović, Irena Matijašević, Lidija Bajuk, Enerika Bijač, Lana Derkač, Ivana Šojat, Miroslav Mićanović, Branko Čegec, Ivan Babić, Ivan Herceg, Lada Žigo, Božica Brkan, Miroslav Kirin, Ana Horvat, Zvjezdana Jembrih, pok. Robert Roklicer i mnogi drugi.
U dvorani Müller u kinu Europa 24. rujna u 19.30 sati gostovat će pjesnici Krešo Bagić, Tomislav Bajsić, Diana Burazer, Božidar Brezinšćak Bagola i Evelina Rudan te Sonja Zubović
Uz ljepotu suvremenog pjesništva, a budući je 2018. proglašena Europskom godinom kulturne baštine, druženje s pjesnicima inspirirano je u određenom djelu i tom činjenicom. Posebnu će pažnju ovaj put posvetiti poeziji na kajkavskom i čakavskom, a u tome će pomoći i glazbena gošća Dunja Knebl. Stihove na kajkavskom idiolektu iz Huma na Sutli interpretirat će pjesnik Božidar Brezinčak Bagola, a stihove na čakavskom pjesnikinja Evelina Rudan.
Voditeljica programa i autorica projekta je Sonja Zubović. Projekt Poezija to go – druženje s pjesnicima realizira se zahvaljujući potpori Ministarstva kulture RH.

S.Z.

TAGOVI | Poezija to go | Sonja Zubović

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!