"Proljetni recital" Kazališta Škrabe

21.04.2019. U srijedu, 17. travnja 2019. u Glazbenoj školi Jastrebarsko održan je "Proljetni recital" Kazališta Škrabe


U programu je nastupilo 50-ak malih i malo većih glumaca/recitatora, plesača i svirača. "Proljetni recital" obilježio je i prvi javni nastup nove predškolske grupe glumica i glumaca, a mali talenti oduševili su brojnu publiku, ali i svoje starije kolege glumce. Za najbolje nastupe podijeljenje su vrijedne nagrade, a uz to što su izveli svoje tekstove i sami napravili scenografiju, glumci su otplesali plesove iz predstave "Zemlja Čudesa", dok su se Nika Idžaković (flauta) i Max Šamec (saksofon) predstavili i kao uspješni polaznici Glazbene škole Jastrebarsko.

Od početka 2019. godine predstave Kazališta Škrabe "Zemlja Čudesa" i "Oko jedne hiže" organizirano su pogledali učenici osnovnih i srednje škole iz Jastrebarskog, Klinča Sela, Krašića i Pisarovine. Glumci su pripremili "Kazališni bal pod maskama", a izuzetno je uspješna bila i dobrotvorna akcija povodom Svjetskog dana kazališta, kad su jaskanski kazalištarci svoje dvije predstave odigrali za pomoć bolesnoj djevojčici Luciji Seničić.


I nastavak ove kazališne godine bit će jednako zanimljiv i pun događanja. Glumački ansambl "Oko jedne hiže" krenut će na gostovanja, predvođen umjetničkim voditeljem Kazališta, redateljem i autorom Ninom Škrabeom, dok će brojni ansambl predstave "Zemlja Čudesa" krajem svibnja nastupiti na Festivalu kršćanskog kazališta u Zagrebu. Naši kazalištarci bit će i na predstavljanju knjige "Dobri čovjek Bažulek" Nine Škrabea u karlovačkom Zorin domu povodom Dana Georgija Para, početkom svibnja 2019.


Obje hit-predstave Kazališta Škrabe, "Zemlja Čudesa" i "Oko jedne hiže" moći će se do kraja ove kazališne sezone pogledati i u Jastrebarskom i zato - vidimo se u Kazalištu!

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!