Puhači iz Desinca na stručnom putu u Splitu

13.10.2019. Članovi Puhačkog orkestra i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji Desinec 5. i 6. listopada posjetili su Split, Kaštela i Trogir

Stručni put za više od 50 članova DVD-a Gornji Desinec pod vodstvom predsjednika Vedrana Boričevića i zapovjednika Krešimira Kišana organiziran je s ciljem razmjene iskustava i upoznavanja sa radom prijateljskih vatrogasnih društava s područja Kaštela, kao i s Javnom vatrogasnom postrojbom grada Splita. Članicama i članovima društva put je organiziran i kao nagrada za njihov trud i uspješnu organizaciju velikih obljetnica društva i orkestra koje je ovo društvo proslavilo u lipnju.

Prvoga dana puta vatrogasci su posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu grada Splita gdje su ih dočekali dežurni vatrogasci upoznavši ih sa radom ove vatrogasne postrojbe, koja je jedna od većih vatrogasnih postrojbi u Republici Hrvatskoj sa oko 130 zaposlenih i koja godišnje odradi više od 1500 vatrogasnih intervencija. Nakon posjeta vatrogascima u Splitu uslijedio je i obilazak grada Splita.
Nakon Splita uslijedio je i posjet DVD-u Mladost iz Kaštel Sućurca gdje je vatrogasce dočekao predsjednik Ljubomir Musinov, te DVD-u Kaštel Gomilica gdje su vatrogasce dočekali predsjednik Srećko Radan i zapovjednik Matko Bralić, i gdje je organizirano i međusobno druženje i noćenje.

Posjet vatrogascima u Splitu i Kaštelima svojim nastupom uveličao je i Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec.
Drugoga dana stručnog puta uslijedio je obilazak Trogira i vožnja brodom na otoke Veliki Drvenik, Šoltu i Čiovo.
Stručni put i nagradni izlet organiziran je ne samo za članice i članove DVD-a Gornji Desinec, nego i za roditelje djece vatrogasaca koji nesebično pomažu rad društva tijekom cijele godine, a sve s ciljem motiviranja članova za daljnji rad u društvu.

Vedran Boričević

TAGOVI | DVD Gornji Desinec

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!