Puhački orkestar DVD-a Stankovo oduševio metkovsku publiku

25.10.2017. U organizaciji Gradske glazbe Metković, Puhački orkestar DVD-a Stankovo gostovao je u Metkoviću gdje su koncertom u galeriji Gradskog kulturnog središta oduševili metkovsku publiku


Predsjednik Gradske glazbe Metković, Pavo Jerković održao je kratki pozdravni govor nakon kojeg je voditelj orkestra, profesor Dragutin Fabijanić, predstavio orkestar koji čine talentirani svirači osnovnoškolskog uzrasta, a potom i glavni Orkestar koji čine glazbeni amateri, učenici, studenti te ostali entuzijasti i zaljubljenici u sviranje.
Orkestar je metkovsku publiku oduševio izvedbom hrvatske i strane poznate glazbe kao što je Dobro mi došel prijatel, Ta tvoja barka mala, When the Saints Go Marching In i O sole mio (O, sunce moje), ali i interakcijom profesora Fabijanića s publikom zbog čega su na kraju koncerta pljeskom pozvani da još jednom zasviraju.

Nakon gostovanja u Matkoviću glazbenici iz Stankova krenuli put Dubrovnika u susret svojim prijateljima i domaćinima, vatrogascima DVD-a Zaton na čelu sa njihovim predsjednikom, Emiliom Puljizevićem koji je "glavni krivac" za sve ono što im se u Dubrovniku i Zatonu lijepo događalo!
Dočekao ih je predivan Dubrovnik prepun stranih turista, a naši su glazbenici u mimohodu Stradunom zasvirali koračnice koje su odjekivale od Pila do crkve Sv. Vlaha. Dobro raspoloženi turisti fotografirali su ih i snimali, a kako je to sve izgledalo sažeo je u jednoj rečenici njihov dirigent profesor Drago Fabijanić: "Evo, sad ste u minuti obišli cijeli svijet!“

Nakon toga, odlično raspoloženi, pošli su u uvalu Lapad i tamo odradili kratki koncert ispred restorana na samoj plaži u kojem su i ručali.
Zajedničko druženje s prijateljima vatrogascima nastavili su u večernjim satima uz večeru i sjajnu feštu do dugo u noć.
Ovim putem puhački orkestar DVD-a Stankovo posebnu zahvalu upućuje članovima Gradske glazbe Metković i njihovim obiteljima kao i vatrogascima DVD-a Zaton i njihovim obiteljima. Zahvaljuju se i malim članovima kojima je ovo bilo prvo putovanje, a u Metkoviću su sjajno odradili "svoj" dio koncerta. Veliko hvala i profesoru Fabijanići, predsjedniku DVD-a Stankovo Mirku Smetku i svim ostalim osobama, sudionicima ove lijepe priče.
POSt

TAGOVI | DVD Stankovo

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!