Radionica kreativnog pisanja uživo u Jastrebarskom!

13.10.2020. U Jastrebarskom će se u petak, 16. listopada od 12 do 15 sati u Domu kulture (kazalište/kino) održati radionica kreativnog pisanja za djecu i mlade od 9 do 17 godina

Mlade spisateljice iz jaskanskog kraja primile su diplome iz ruku voditeljice radionice Klementine Škrabe

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz prethodnu prijavu na mail: kreativni.studio.zvrk@gmail.com ili porukom na whatsapp (0917229167).
Kreativni studio Zvrk je u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazalištem Škrabe ove godine održao uspješnu radionicu kreativnog pisanja u Osnovnoj školi Klinča Sela početkom ožujka te dvije online radionice kreativnog pisanja na kojima su sudjelovala djeca i mladi iz mnogih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Žiri u sastavu Sonja Zubović, Nino Škrabe i Dunja Čop

Radionice kreativnog pisanja vodi prof. Klementina Škrabe, a o kvaliteti nastalih radova odlučuje stručno povjerenstvo koje čine književnica i pjesnikinja prof. Sonja Zubović, autorica knjige "Liječnici jaskanskog kraja" i članica Čitalačkog kluba žena "Večera uz knjigu" dr. Dunja Čop te književnik i dramatičar, prof. Nino Škrabe. Najbolja djela nastala na ovogodišnjim radionicama pisanja bit će krajem godine objavljena u knjizi, a planirano je i druženje svih mladih spisatelja u Jastrebarskom na predstavljanju knjige.
Radionice kreativnog pisanja održavaju se u sklopu programa "Vrelo zavičaja" koji se provodi od 2018. Cilj programa je poticanje čitanja i pisanja kod djece i mladih, a program su do sada pomogli Ministarstvo kulture, Društvo hrvatskih književnika, Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko i Općina Klinča Sela.

Prva ovogodišnja radionica kreativnog pisanja održana je početkom ožujka u Osnovnoj školi Klinča Sela

Djeca i mladi vole dobre priče i vole smišljati vlastite, a sadašnja situacija više nego ikad pokazuje nam da pisanjem, čitanjem i pripovijedanjem možemo putovati kroz vrijeme i prostore kad god poželimo, i to iz topline vlastitog doma.
Broj prijava na ovu radionicu kreativnog pisanja je ograničen, a organizatori napominju da će se tijekom njezinog održavanja provoditi sve trenutno važeće epidemiološke mjere.

TAGOVI | Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!