Samo se vjetar smiješi

21.09.2017. U prepunoj dvorani Müller kina Europa u Zagrebu protekli ponedjeljak je održana promocija najnovije knjige pjesama "Samo se vjetar smiješi" književnice Sonje Zubović


Promocija nove knjige Sonje Zubović i ovoga je puta bila jedinstvena po puno toga. Ponajprije zato što nikad nitko nije projicirao poeziju na kinoplatnu za vrijeme interpretacije dramskog umjetnika, a stihove je govorio poznati glumac Robert Kurbaša. Nezaboravna je pak po tome što je dvorana Müller kina Europa bila dupkom puna. Morali su se izvlačiti pomoćni stolci, neki su i stajali, no svi su na kraju bili posebno zadovoljni doživljenim. O knjizi su govorili književnik i kritičar Miroslav Mićanović, urednica Diana Kučinić i autorica Sonja Zubović.

Pjesme su prikazivane na velikom kinoplatnu, u likovnoj interpretaciji Tene Pezdevšek. To je novi oblik prezentiranja poezije, poticajan, kreativni pokušaj u komunikaciji između umjetničkog teksta i publike. Sonja, koja je djetinjstvo provela u Jaski, uvijek se ponosno pohvali kako se Jaska i ona vole javno i kako uvijek svakoj njenoj promociji nazoči dogradonačelnik Jaske Stipe Bučar i vodstvo Ogranka Matice hrvatske Jastrebarsko.

Za kraj treba reći da Sonja Zubović već nekoliko godina vodi projekt popularizacije poezije pod nazivom Poezija to go, što je njezin jedinstveni način prezentacije poezije kako uživo tako i preko Facebook stranice koja okuplja pjesnike i suvremenu publiku te ih dovodi na mjesta susreta na kojima se tada poezija čita i o njoj se govori. Stoga ne iznenađuje i predstavljanje njezinih novih pjesama na kinoplatnu kao nadahnuta interpretacija koja spaja izgovorenu riječ, vizualni doživljaj i pozitivne osjećaje koje poezija budi.
I.K.

TAGOVI | Sonja Zubović

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!