Sonja Zubović u Mainzu

03.10.2016. U organizaciji Hrvatske kulturne zajednice i Grada Zagreba u petak, 30. rujna djecu koja pohađaju hrvatsku dopunsku nastavu u Mainzu i njihovu učiteljicu Jelku Kraljec posjetila je Sonja Zubović, književnica iz Hrvatske, porijeklom Jaskanka

Sonja Zubović piše poeziju i prozu za djecu, ali i poeziju za odrasle. Čest je gost hrvatskih škola u domovini i iseljeništvu. O svojem gostovanju u Njemačkoj Sonja Zubović, članica Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i dobitnica Plakete Grada Jastrebarskog 2015. godine kaže: "Ugostili su me moji dragi prijatelji iz studentskih dana Sonja i Mladen Matušek. Već sam bila u Mainzu prije desetak godina, na učenju jezika na Goethe Institutu. Cijeli život sam povezana s njemačkim govornim područjem. Jako je važno da se događaju susreti hrvatskih književnika s djecom iz iseljeništva, da djeca upoznaju književnika, stvore jedan cjelovit transfer sa čovjekom, djelom i materinjim jezikom. Jako je važno približiti se djeci koja žive izvan domovine i jezično i literaturom."
Nije nepoznato kako pojedina hrvatska djeca na hrvatsku nastavu dolaze s potpunim neznanjem ili tek djelomičnim poznavanjem hrvatskog jezika. Za njih je, prema riječima Sonje Zubović, još važnije da dječji književnici iz Hrvatske posjećuju hrvatsku dopunsku nastavu.

Djeca su s oduševljenjem primila Sonju, njezine pjesme i priče, a zbog ovog susreta s hrvatskom književnicom sigurno će još više zavoljeti jezik svojih predaka te biti dodatno motivirani da ga još bolje nauče.

MH

TAGOVI | Sonja Zubović

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!