"Svetac svega svijeta" sigurno u Jaski!

06.11.2020. Organizatori gostovanja ove predstave u našem gradu, Ansambl Kolbe i Kazalište Škrabe, poručuju gledateljima koji su već kupili ulaznice (ili koji su ih tek mislili kupiti) za predstavu koja se je trebala održati 15. ožujka da će "Svetac svega svijeta" SIGURNO doći u Jasku

Glasoviti mjuzikl "Svetac svega svijeta" Nine Škrabea i Branka Barduna, o životu svetog Antuna Padovanskog, u Jastrebarskom se trebao odigrati u nedjelju, 15. ožujka 2020, no njegova je izvedba u zadnji čas morala biti otkazana zbog početka globalne pandemije… Stanje s pandemijom ni sada nije puno bolje, ali organizatori gostovanja ove predstave u našem gradu, Ansambl Kolbe i Kazalište Škrabe, poručuju gledateljima koji su već kupili ulaznice (ili koji su ih tek mislili kupiti) da će "Svetac svega svijeta" SIGURNO doći u Jasku! Nakon premijere u lipnju 2018. taj mjuzikl je izveden 46 puta diljem Hrvatske i u inozemstvu pred više tisuća gledatelja. "Svetac svega svijeta" do sada je prikazan u mnogim hrvatskim kazališnim kućama, pored ostalog i u HNK Split na Danima kršćanske kulture. Tamo je predstava odigrana čak dva puta uzastopce u prepunom splitskom kazalištu. Na Humcu u Hercegovini "Svetac" je igran pred dvije tisuće ljudi, a gledatelji su izrazito emotivno reagirali na svaki song. U Karlovcu je "Svetog Antu" oduševljeno pozdravilo više od 700 srednjoškolaca.
Predstava u Jastrebarskom je dobrotvornog karaktera – cjelokupni prihod od ulaznica namijenjen je obnovi jaskanske župne crkve svetog Nikole biskupa, u kojoj su restauratori otkrili dosad nepoznate, izuzetno vrijedne barokne freske.
Autor teksta "Sveca svega svijeta" je književnik, dramatičar i umjetnički voditelj našeg Kazališta Nino Škrabe, autor glazbe i songova je Branko Bardun, u naslovnoj ulozi svetog Antuna nastupa Marko Dumančić, redatelj predstave je Robert Bošković, a autorica aranžmana je Iva Bardun. Ansambl Kolbe nastao je pod okriljem "Veritasa – Glasnika svetog Antuna Padovanskoga" iz Zagreba, a njegov duhovnik je glavni urednik Veritasa fra Vladimir Vidović. Popularni fra Vlado o predstavi koja će se, čim prilike to dopuste, SIGURNO odigrati u Jaski (ako treba i više puta) kaže:"Sve one koji su kupili ulaznice ulaznice za predstavu koja je u Jaski trebala biti 15. ožujka (i koja je praktički rasprodana) molimo za strpljenje te da čuvaju svoje ulaznice jer će one vrijediti za predstavu "Svetac svega svijeta" koja će se u Jaski odigrati čim to bude moguće. Kad će se znati točan datum jaskanske izvedbe, oni kojima taj termin neće odgovarati moći će svoje ulaznice i vratiti, a moći će se kupiti i dodatne ulaznice jer smo mi spremni predstavu odigrati i više puta – koliko god puta će trebati kako bi svi Jaskanci koji žele mogli pogledati predstavu te time pomoći obnovu jaskanske župne crkve."

No (nadamo se!) skoroj izvedbi "Sveca svega svijeta" u Jastrebarskom bit će predstavljen nedavno objavljeni nosač zvuka Ansambla Kolbe s pjesmama iz mjuzikla "Svetac svega svijeta", u izdanju Croatia Recordsa i "Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga". Na albumu se nalaze sve skladbe iz mjuzikla, a dodana je uvertira u mjuzikl kao i jedna pjesma koja nije ušla u mjuzikl.
Mjuzikl "Svetac svega svijeta" donosi glazbeno-scensko osvježenje duhovnog karaktera, s ciljem širenja univerzalne poruke ljubavi, namijenjene svim Božjim stvorenjima, a tako nešto jaskanska kazališna publika će sa strpljenjem i radošću dočekati pa se tome već i sada može veseliti.

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!