Tradicionalni božićni koncert DVD-a Gornji Desinec

25.12.2019. U Gornjem Desincu održan je još jedan uspješan tradicionalni, 26. po redu, Božićni koncert

Dvorana vatrogasnog doma bila je prepuna gostiju i mještana, a prije početka samo koncerta, župnik Stjepan Halužan blagoslovio je vatrogasni dom te zaželio svima puno uspjeha u daljnjem radu.
Božićni koncert otvorio je podmladak orkestra predvođen dirigentom, profesorom Goranom Jurkovićem te oduševio sve prisutne. Njihov napredak je vidljiv pa će neki od njih vjerojatno doći i u stariju sekciju. Nakon njih nastupili su učenici područne škole Desinec koji su već drugu godinu za redom na Božićnom koncertu.

Uslijedili su nastupi vokalno-instrumentalnog sastava mladih iz župe, zatim KUD-a Desinec, KUD “Lipa” iz Slavetića, puhačkog orkestra bratskog društva DVD-a Domagović sa svojim odličnim repertoarom te orkestar domaćina koji je ponovno oduševio sve prisutne. Nakon par godina stagniranja, orkestar je ponovno zaživio te predvođen profesorima Miroslavom Poljančićem i Goranom Jurkovićem konstantno napreduje. Ove godine orkestar je nagrađen srebrnom plaketom na Državnoj smotri orkestara u Novom Vinodolskom, pa to dovoljno govori kako je u malom vremenskom periodu orkestar iznimno napredovao. Ni umirovljeni profesor Petar Fabijanić nije propustio vidjeti članove orkestra koje je glazbeno odgojio te je pohvalio profesore i njihov rad koji se itekako čuje. 

Predsjednik društva Vedran Boričević na kraju koncerta je zahvalio svim sumještanima i prijateljima DVD-a na posjeti, uručio znak zahvalnosti gostima te zaželio svima Sretan Božić te sretnu i uspješnu novu 2020. godinu u ime društva. Nakon koncerta uslijedio je zabavni program u kojem je sve prisutne zabavljala grupa “CRO manijacs” do dugo u noć
Valja napomenuti kako je prošlu nedjelju, 15. prosinca, bio organiziran Advent u Desincu u organizaciju PŠ Desinec koji je bio humane naravi. Sav prihod od tog događaja bio je namijenjen obnovi dječjeg igrališta ispred škole pa su tako zapovjednik DVD-a Donji Desinec Daniel Kišan i predsjednik DVD-a Gornji Desinec Vedran Boričević uručili voditeljici PŠ Desinec, Snježani Dugić, sav prihod kojeg su članovi DVD-a Donjeg i Gornjeg Desinca prikupili.

DVDGD

TAGOVI | DVD Gornji Desinec

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!