Večer bluesa u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko

29.11.2018. Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko protekli utorak ugostila je Tomislava Golubana, hrvatskog glazbenika i skladatelja, dobitnika brojnih nagrada i priznanja za svoja glazbena postignuća


Goluban je poznat kao ambasador Zagorja budući da u svojim skladbama spaja tradicionalnu glazbu Hrvatskog zagorja s ritmovima američkog country bluesa.

Da je izvrstan glazbenik i svirač usne harmonike, to smo znali i ranije, a sada smo ga imali prilike upoznati i kao sjajnog animatora za najmlađe članove jaskanskih Hitića,  te kao glazbenog edukatora koji  je ispričao zanimljive podatke o nastanku bluesa i o glazbi općenito.

Gostovanje Tomislava Golubana pokazalo se kao pun pogodak za sve zaljubljenike u glazbu, a u publici smo zamijetili i poznatog hrvatskog novinara, publicistu i diplomata Hidu Bišćevića koji je Jastrebarsko odabrao za svoje trajno boravište.

-Nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti imati priliku ponovno ugostiti ovog izuzetnog glazbenika i promotora glazbe u našem gradu, rekla nam je ravnateljica Centra za kulturu Nikolina Ribarić.

I.K.

TAGOVI | Centar za kulturu

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!