Veliko priznanje Sonji Zubović

26.09.2019. U Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu jučer je održana svečanost predstavljanja pjesničke antologije pjesnika iz čak 2o zemalja pod nazivom "Kruh naš nasušni" u izdanju Slavenske akademije za književnost i umjetnost koja ima sjedište u Varni

 Tom prilikom  predsjednica Akademije pjesnikinja svjetskog ugleda Elka Naygolova svečano je uručila člansku iskaznicu Slavenske akademije i našoj Jaskanki Sonji Zubović. Prisjetimo se da je jedna Sonjina knjiga objavljena u Bugarskoj 2015. godine, a već godinu dana nakon toga, upravo na njezinu inicijativu došlo je do povezivanja jedne Osnovne škole iz Sofije s našom Osnovne školom Ljubo Babić.

 

Na svečanosti u Zagrebu bio je kao i uvijek zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar. Uz pjesnike iz Bugarske na svečanosti su bili i pjesnici iz Slovačke pa se Jaska pohvalila i prijateljstvom s gradom Trenčianska Tepla iz Slovačke. Budući je Sonja Zubović vrlo aktivan član Ogranka Matice Hrvatske Jastrebarsko kao i gospodin Stipe Bučar za očekivati je da će doći i do predstavljanja njenog autorskog stvaralaštva i u Jaski.

I.K.

TAGOVI | Sonja Zubović

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!