Jaskanski gladijator Marko Budinšćak-Ćubi viceprvak Hrvatske

14.02.2021. U školskoj sportskoj dvorani Peščenica u Zagrebu jučer je održano prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim stilom za uzrast kadeta i seniora


U toj olimpijskoj disciplini do 130 kilograma naš Jaskanac Marko Budinšćak osvojio je srebro te službeno postao viceprvak Hrvatske. Marko je do finala “prokrčio” put kroz 4 vrlo zahtjevne borbe bez ijednog izgubljenog boda! Finalnu borbu započeo je s vrlo snažnim borcem koji izgledom podsjeća ni manje ni više nego na povijesne grčke hrvače!
Protivnik mu je bio imenjak Marko Koščević s impozantnih 130 kilograma težine i čitavih 200 centimetara visine. Tijekom borbe naš gladijator imao je nekoliko prilika da savlada ovog kolosalnog protivnika ali na kraju morao se zadovoljiti srebrnom medaljom.

Na prvenstvu koje je održano bez publike zbog postojeće situacije nastupilo je ukupno 117 natjecatelja.
Za jaskanski kraj ovo je veliki uspjeh jer u povijesti jaskanskog sporta bilježimo vrlo malo hrvačkih uspjeha te je ovaj Markov zbog toga vrlo značajan. Osnivanje jaskanskog Hrvačkog kluba je u tijeku i samo možemo očekivati još ovakvih uspjeha u budućnosti kad naš borac prenese stečena znanja na mlađe naraštaje. Svakako će mu u tom nastojanju pomoći treneri Hrvačkog kluba Lika za koji je i ostvario ovaj značajni rezultat.
Marko je do ovog iznimnog rezultata stigao isključivo teškim i zahtjevnim treninzima u Hrvačkom klubu Lika kao i samostalnim kondicijskim pripremama u kojima mu povremeno pomaže trener i prijatelj Damir Miljković - Miljac.
Treba spomenuti da je naš borac ovim rezultatom ostvario i godišnju stipendiju kao Sportaš Hrvatske treće kategorije.

Iduće značajno natjecanje mu je prvenstvo Hrvatske u hrvanju koje ga očekuje u studenom kada se bori za naslov prvaka Hrvatske u slobodnom stilu sa svojih 115 kilograma težine i visinom od 182 cm. Poželimo mu puno uspjeha u pripremama.

D.M.

TAGOVI | Marko Budinšćak

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!