OBILJEŽEN HRVATSKI OLIPMIJSKI DAN!

10.09.2018. Hrvatski olimpijski dan obilježen je danas u prostorima dječjeg vrtića zajedničkom suradnjom Sportske zajednice grada Jastrebarskog, Karate kluba Jastreb i dječjeg vrtića Radost

Nakon kratkog uvoda i objašnjenja što slavimo na taj dan i zašto tada nosim bijelu majicu, djeca su imala prilike vidjeti neke osnovne elemente karate sporta. Nakon demonstracije, svi su aktivno sudjelovali u vježbanju kroz poligone i tehnike koji su pripremili i demonstrirali članovi karate kluba Jastreb. Kasnije su tradicionalno svima podijeljene bijele majice kao znak mira koje se dijele svake godine na ovaj dan. U obilježavanju dana, sudjelovali su starije dječje grupe.

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, koja slavi 27. godišnjicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

M.G.

TAGOVI | Karate klub Jastreb | Sportska zajednica Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!