Ove subote Žummberak trail 2020 .

18.08.2020. Žumberak trail međunarodna je trail utrka koja ima tradiciju održavanja devet godina

Promjenom imena iz Jaskanski Vinski treking u Žumberak trail mijenja se i sam koncept utrke te tako utrka postaje čisti trail koji broji četiri dužina staza:
Rekreativna - 8 km, Kratka - 15 km, Duga - 38 km i Ultra 50 milja (82 km).
Ovaj sportsko-manifestacijsko turistički proizvod aktivno predstavlja izuzetno bogate brojne turističke i ekonomske vrijednosti jaskanskog kraja.
Manifestacija traje dva dana, a počinje u petak 21. kolovoza od 19 sati podjelom startnih paketa u Perivoju dvorca Erdody, a koje je i centralno mjesto događanja.
Start utrka je iz različitih mjesta, a cilj svih je u Perivoju dvorca Erdody.
Start najduže i najzahtjevnije utrke, ultre od 82 km je u subotu 22. kolovoza iz naselja Sošice u 00:00 sati.
Duga staza od 38 km starta iz naselja Kalje ujutro u 10:00 sati, kratka staza od 15 km kreće s Plešivačkih Poljanica u 11:00 sati, a zadnja, ali ne manje posebna, rekreativna staza od 8 km kreće iz Perivoja Erdödy u 11:30 sati.
Organizatorima se trećom godinom za redom pružila mogućnost organizirati utrku kao kvalifikacijsku utrku za Ultra Trail du Mont Blanc u kojoj trkači mogu osvojiti svjetske bodove u trail trčanju, a također će ova manifestacija biti i jedna od utrka Hrvatskog trail i planinskog kupa. A čime ova utrka postaje jedna od najprestižnijih utrka u ovom dijelu Europe.
Bitno je napomenuti kako se prošle godine natjecalo preko 900 natjecatelja iz 16 stranih zemalja, a barem je još toliko biti pratećeg osoblja, navijača i gostiju.
Obzirom na situaciju izazvanu korona virusom, organizatori su maksimalno brinuli o sigurnosti natjecatelja i posjetitelja, povodom toga osmišljena je zaštitna maskica s logotipom manifestacije kao i samog koncepta manifestacije koja je na otvorenom prostoru.
Petra Masnec

TAGOVI | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!