Započeo program besplatne korektivne gimnastike

08.10.2020. Nakon treniranja na otvorenom i ljetne pauze, osmu godinu za redom nastavlja se uspješan projekt besplatne korektivne gimnastike za osobe treće životne dobi u organizaciji Sportske zajednice

 Pod vodstvom kineziologa, program korektivne gimnastike, kako joj samo ime govori obuhvaća skup fizičkih vježbi doziranih prema intenzitetu, vrsti i trajanju, koje se primjenjuju preventivno, kada deformitet još nije nastupio ili terapijski, kada je već deformitet nastao u cilju sprečavanja daljnjeg progresa oštećenja. Povećanje snage i fleksibilnosti mišića, povećanje amplitude pokreta i poboljšanje koordinacije pokreta najčešće su pozitivni efekti vježbanja u sklopu ovog programa.

Program je besplatan za sve zainteresirane osobe 3. životne dobi u jutarnjim terminima, u dvije grupe od 8.15 i 9.15 utorkom i subotom. Program je financiran od Sportske zajednice i partnera Jamnice.
Obzirom na situaciju vezano za COVID – 19, broj polaznika po grupama je ograničen, te su uz određene upute i preporuke osigurani uvjeti kojim se omogućuje polaznicima normalno vježbanje.

M.G.

TAGOVI | SZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!