ŽUMBERAK TREK 2014

12.08.2014. U organizaciji Društva za sport i rekreaciju "Jastrebextreme" po prvi puta će se 15. kolovoza na Veliku Gospu održati međunarodna treking utrka Žumberak Trek 2014.

Start i cilj utrke će biti u Sošicama, a za sve natjecatelje su pripremljene staze u dvije dužine (14km i 25km). Ideja organizatora je da se promovira nepravedno zapostavljeni prekrasni krajolik Žumberačkog gorja te da se putem jedne interesantne sportske utrke što više ljudi upozna s njime. Način ovog sportskog natjecanja je da svaki natjecatelj dobije zemljovid s ucrtanim kontrolnim točkama na njemu te uz pomoć kompasa, putem planinarskih staza, najbržim putem dođe do njih. Cilj natjecanja je proći sve zadane točke u što kraćem vremenu. Zbog specifičnosti podneblja i pozicije Žumberačkog gorja te činjenice da zadane točke prolaze i uz poznati vrh Sveta Gera, te uz samu granicu Slovenije, ova utrka ima dodatnu vrijednost jer omogućava uživanje u posebnoj ljepoti okoline i lijepim vidicima koji se pružaju sa svih tih vrhova.

Ovakav oblik natjecanja posebno je popularan u Hrvatskoj i Sloveniji, a služi za promociju sportsko-turističke ponude određenog područja gdje se utrka održava. S obzirom da je žumberački kraj nadaleko poznat po svojoj ljepoti i neistraženosti, a nadohvat ruke je svakom prolazniku i putniku namjerniku, ova utrka će zasigurno privući veliki broj natjecatelja.
Prijavljeno je sedamdesetak natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, te se očekuje jedno jako lijepo i uzbudljivo natjecanje. Pozivaju se svi zainteresirani sportaši, planinari i rekreativci da ukoliko su zainteresirani za ovo natjecanje da se odazovu ovom pozivu. Više informacija o utrci dostupno je na www.jastrebextreme.hr ili na broj gsm: 091/244-1876.

TAGOVI | Jastrebextreme

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!