Održana sjednica Ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Jastrebarsko

23.02.2020. Sjednica Ceha frizera i kozmetičara održana je u srijedu, 19. Veljače na kojoj je predsjednica Sanja Ravenščak upoznala članove o aktualnim i budućim događanjima

Na konstruktivnoj sjednici, punoj novih i zanimljivih informacija raspravljalo se o aktualnim i budućim događanjima te problematici struke.
Sukladno Programu rada Ceha za 2020. godinu osim zadataka i poslova temeljenih na Pravilniku i Statutu, u 2020. godini Ceh će za svoje članove provoditi aktivnosti s ciljem prilagodbe poslovanja, omogućiti im stjecanje potrebnih znanja koja su neophodna za rad i usmjeriti aktivnosti na unaprjeđenje djelatnosti praćenjem aktualne problematike u pojedinoj struci- frizeri, kozmetičari, pedikeri, njega tijela i druge srodne djelatnosti.
Predsjednica Sanja Ravenščak podnijela je izvješće o provedenom tečaju higijenskog minimuma, gdje su u prostorijama Udruženja obrtnika Jastrebarsko održana predavanja za polaganje ispita za sve frizere, kozmetičare, pedikere, te salone za njegu i održavanje tijela. Predavanjima i polaganju ispita u prvoj grupi pristupilo je 38 osoba, vlasnika i njihovih djelatnika, u drugoj grupi 34 osobe. Predavanje je trajalo dva dana, a upisi za treću grupu su u tijeku. Prijaviti se može u prostorijama Udruženja obrtnika putem e-maila uo.jastrebarsko@hok.hr ili mob 098 611 374.

Udruženje obrtnika Jastrebarsko već duži niz godina sufinanciranjem troškova podržava svoje članove odlaskom na profesionalna usavršavanja, edukativne seminare i sajmove kako u zemlji, tako i inozemstvu, te će sukladno Programu rada članicama Ceha sufinancirati slijedeće seminare, sajmove i edukacije:
- BEAUTY & HAIR EXPO ZAGREB – ZAGREBAČKI VELESAJAM
- sajam COSMOPROF BOLOGNA
- HAIRSTYLE NEWS - u Zagrebu
- Međunarodni sajam "DODIR PARIZA" - u Beogradu

Sjednici je, uz frizere i kozmetičare, nazočio predsjednik Udruženja Stipe Bučar koji se obratio nazočnima te ih ukratko upoznao i informirao o novostima i aktivnostima koje će provoditi Udruženje obrtnika tijekom godine i ujedno pozvao na predstavljanje struke frizera i sudjelovanje na obrtničkoj izložbi starih zanata u mjesecu svibnju, da se uključe i ustupe ako netko ima u svojoj kolekciji nešto od starih alata, opreme, fotografija starih frizura i sl., najstarijih iz svog obrta, tako da bi i oni na taj način bili dio i osjećali da je povijest njihovog obrtništva dio te izložbe, koja će uostalom prikazivati jaskansko obrtništvo kroz desetljeća.

Monika Čunko

TAGOVI | UO Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!