Božićni poklon od preko 2 milijuna kuna za Društvo Naša djeca Jastrebarsko

28.12.2020. Pravi božićni poklon od 2. 260,000,00 bespovratnih kuna stigao je na adresu Društva Naša djeca Jastrebarsko iz Europskog socijalnog fonda za projekt pod nazivom "Sa STEMom raSTEMo"

Projekt ima za cilj jačanje kapaciteta Udruge za provođenje znanstvenih radionica i popularizaciju STEM-a kod djece, mladih i opće populacije. Projektom će se, naime, educirati voditelji za provođenje znanstvenih radionica diljem Hrvatske, opremit će se multifunkcionalna učionica u Centru za kulturu Jastrebarsko, postaviti "Znanstveni park" u Jastrebarskom, zaposliti osoba u Udruzi i dr. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca, a sam početak se očekuje već u siječnju 2021. godine. Nositelj projekta je Društvo nNaša djeca Jastrebarsko, a partneri u projektu su Centar za kulturu Jastrebarsko i Institut Ruđer Bošković.
-Čekamo poziv za potpisivanje Ugovora, a odmah po potpisivanju istog slijedi izrada plana nabave i plana aktivnosti za svih 24 mjeseca koliko je predviđeno za njegovu provedbu. Ovaj projekt temelji se na iskustvu Društva Naša djeca Jastrebarsko u provođenju radionica "Mali znanstvenici" koje se već pet godina provode u našem gradu, ali i okolnim općinama. Kvalitetu projekta prepoznao je i Institut Ruđer Bošković koji je stručni partner te ima mentorsku ulogu u stručnom dijelu provedbe projekta. Ovim će projektom profitirati osnovnoškolci i srednjoškolci te studenti koji se žele educirati u STEM području, ali i djeca predškolskog i mlađeg osnovnoškolskog uzrasta kojima će se promovirati STEM područja i na taj način povećati interes za prirodne znanosti koje su osnova razvoja i napretka." izjavila je predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko, Nikolina Ribarić.
-Ovo je još jedna u nizu potvrda kvalitetnog ustrojstva i organizacije rada te provođenja kvalitetnih projekata našeg DND-a, čije je djelovanje prepoznato i izvan našeg grada i županije“, poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel te čestitao Društvu naša djeca Jastrebarsko i predsjednici Nikolini Ribarić na ovom iznimnom i rijetko ostvarivom rezultatu te im pritom i zaželio puno uspjeha u provođenju ovog projekta, ali i u prijavama novih europskih projekata.

GJ

TAGOVI | DND Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!