Budućnost je digitalni marketing

30.03.2018. Na Biznis akademiji u Jastrebarskom okupilo se 50-ak obrtnika, a idejni začetnik i inicijator projekta je Tele2


Akademija se provodi u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb te uz medijsko pokroviteljstvo 24sata, a radionica u Jastrebarskom realizirana je u suradnji s Gradom Jastrebarsko i Udruženjem obrtnika Jastrebarsko.

"Digitalizacija je naša budućnost i u nju treba ulagati. Tržište se mijenja, glavna osoba je kupac i do njega treba doći, a većina kupaca je na internetu", istaknuo je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog, na Biznis akademiji, trećoj u nizu edukativnih radionica za vlasnike obrta i malih biznisa. Vrijednost radionice je 2500 kuna, no zahvaljujući idejnom začetniku i inicijatoru projekta Tele2, za obrtnike Jastrebarskog bila je besplatna. U Centru za kulturu Jastrebarsko okupilo se više od 50 obrtnika.

Prva je to platforma čiji je cilj educirati obrtnike i poduzetnike o digitalizaciji poslovanja kako bi se stvorila i razvila nova, održiva ekonomska vrijednost u društvu. Predavanje su, kao i dosad, vodili stručnjaci za digitalni marketing i prodaju: docent dr.sc. Vatroslav Škare s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Sanja Novak, mag.oec. Obrtnici su na predavanju saznali kako digitalni marketing i prodaja mogu pomoći obrtima i malim biznisima te kako odabrati idealnu platformu za promociju biznisa.

"Biznis akademija je projekt od velikog značaja, posebno za mlade obrtnike koji su na početku ili nisu stekli svoju reputaciju te time nisu još prepoznatljivi. Obrtnicima nudi mogućnost uključivanja u svijet rada i promidžbe" - ističe Stipe Bučar, zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog i predsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarsko. 

Goran Rački bavi se proizvodnjom namještaja već 26 godina i smatra da jedino digitalizacijom obrti mogu opstati. S njim se slaže i Branko Hlebetina, koji se bavi centralnim grijanjima. "Poslovanje preko interneta je presudno, to je komunikacija s tržištem. To je budućnost"- kaže Branko. Ivanka Pustaj, vlasnica knjigovodstvenog servisa, koja u obitelji ima i tvrtku za prijevoz putnika, kaže da je Facebook sjajna stvar jer čim oglase neko putovanje, ljudi se javljaju i to upravo preko Facebooka.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Udruženje obrtnika Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!