Gradonačelnik Novosel obišao novo gradilište u Gospodarskoj zoni

24.07.2020. Radovi na izgradnji prometnica T2 i T3 odvijaju se sukladno terminskom planu

Još jedan EU projekt u Jastrebarskom uskoro će biti realiziran, a da su radovi u punom jeku uvjerio se i gradonačelnik Zvonimir Novosel, koji je gradilište u jaskanskoj gospodarskoj zoni obišao u petak 24. srpnja 2020. godine u pratnji svojih suradnika. Naime, u Gospodarskoj zoni Jalševac grade se nove prometnice s cjelokupnom pratećom infrastrukturom, kojima je cilj povezivanje s postojećom infrastrukturom, aktiviranje i dostupnost drugih dijelova zone budućim investitorima i investicijama koje će otvoriti nova radna mjesta.
"U Gospodarskoj zoni svake se godine realizira najmanje jedna investicija te je tako posljednjih desetak godina zona postala žila kucavica našeg grada. Jako je važno što i za ovakve kapitalne projekte koristimo bespovratna sredstva EU i to u ovom konkretnom slučaju više od 4 milijuna kuna. Sama činjenica da je danas oko tisuću zaposlenih ovdje u zoni daje nam garanciju, ali i poticaj da i dalje ulažemo u nju kako bismo privukli čim više investitora i otvorili čim više novih radnih mjesta", izjavio je gradonačelnik Novosel.

Izgradnja prometnica T2 i T3 ukupne površine od 10.713 četvornih metara, izvođenje sustava kanalizacije i vodoopskrbe, postavljanje javne rasvjete, izvedba elektroenergetskih vodova i DTK kanalizacije te uređenje zelene infrastrukture vrijedni su 4,39 milijuna kuna bez PDV-a. Provedba radova krenula je početkom lipnja i izvodi se u skladu s terminskim planom, a trenutno se na gradilištu izvode kanalizacijske odvodnje na lijevom i desnom odvojku, postavljaju se revizijska okna te se ispituje vodonepropusnost izvedene kanalizacijske odvodnje. Nastavlja se s iskopom i postavljanjem vodovodnih cijevi lijevog odvojka, dok se na desnom vrši skidanje humusa u širini kolničkog dijela prometnice te nasipavanje lomljenim kamenim materijalom.

Gospodarska zona Jalševac jedna je od najvećih gospodarskih zona u Hrvatskoj, površine 354,3 hektara, u kojoj posluje 25 gospodarskih subjekata s oko 1.000 zaposlenih. Ulaganja u komunalnu infrastrukturu poput ovih te razni poticaji poput oslobođenja i olakšica od komunalnog doprinosa i komunalne naknade primjer su samo nekih od aktivnosti kojima Grad Jastrebarsko kontinuirano radi na privlačenju novih investitora i daljnjem gospodarskom razvoju.
Projekt Izgradnje zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom prijavljen je na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ KK.03.1.2.03, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije RH 14-20, Prioritetna os 3 Poslovna konkurentnost, specifični cilj Stvaranje povoljnog okruženja za rast i razvoj novih poduzeća 3a2. Projekt je ukupne vrijednosti 6.472.802,61 kuna, od čega odobrena sredstava iz EU fondova iznose 4.170.759,19 kuna, a razdoblje provedbe je od 1. kolovoza 2019. do 1. siječnja 2021. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

GJ

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Zvonimir Novosel

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!